3D hatású burkolatok

Fürdőszoba tervezésénél sok-sok kérdésre kell válaszolnunk: milyen színű és formájú szanitereket szeretnénk, milyen típusú kádra vágyunk, lesz-e külön zuhanyzó, ha igen, egyszerűbb típus, vagy masszázsfúvókákkal ellátott? De a legfontosabb: milyen csempét és padlólapot választunk. A burkolat ugyanis az alap, amire “építhetjük” a többi fontos berendezést. A megfelelő burkolat kiválasztása nem egyszerű: millióféle csempe és padlólap közül választhatunk. Nemcsak azt kell eldöntenünk, hogy egyszínű, színes, vagy mintás burkolatot szeretnénk. Döntenünk kell a kiegészítőkről is: bordűr, dekorcsempe, mozaiklapok, stb. Vagy választhatunk 3D hatású csempét is.

A 3D hatású csempék a legmodernebb technológiával készülnek. Épp oly’ tartósak, mint egyszerűbb társaik, viszont sokkal, de sokkal mutatósabbak. Kétféle 3D hatású csempe van: az egyik típusnál egy speciális technológiának köszönhetően (ami a rétegzésen alapul), a csempe felülete sima, a mintázat mégis teljesen 3D hatású. A másik típusú 3D hatású csempénél maga a felület kiképzése biztosítja a 3D hatást. Akármelyik típust is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a 3D hatású csempe maximálisan feldobja a fürdőszobát. Sajátságos hangulatot biztosít a fürdőnek, így a szaniterek, bútorok, egyéb kiegészítők tekintetében akár egyszerűbbet is választhatunk, az összhatás akkor is biztosított lesz. Ugyanakkor attól sem kell tartani, hogy a 3D hatású csempe túlságosan “uralná” a teret. Kiválóan megfér karakteres, erőteljes színek, formák mellett is.

Vannak persze extrém esetek. Ma már készítenek olyan, speciális 3D-s padlólapokat is, melyek egyetlen, erőteljes motívumot tartalmaznak, vagy épp az egész fürdőszobát betöltő képet. Ezek azonban (többnyire) nem kerámia burkolatok, így sokkal sérülékenyebbek. Lélegzetelállító képek készíthetők így, de érdemes arra is gondolni, hogy mennyi idő alatt szokjuk meg, és mikorra válik az extrém, unalmassá?

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Burkolás, Burkolat, Dekorcsempék, Füdrőszoba design, ötletek | A közvetlen link.