Ahová a király is gyalog jár (WC -k)

Hatria, Abito

Hatria, Abito

Még ma is sokan elkövetjük azt a hibát, hogy nem szentelünk kellő figyelmet a WC kiválasztására. Pedig érdemes lenne, mert millió lehetőség áll rendelkezésünkre! Választhatunk álló- vagy fali változatot, beépített öblítőtartályosat vagy külsőt. Van lecsapódásmentes ülőkével ellátott WC és perem nélküli is. De kezdjük az elején!

Álló- vagy fali WC

Hogy a két típus közül melyiket választjuk, az álló WC-t vagy a falit, csupán két dologtól függ: a szennyvízelvezetési lehetőségtől és attól, hogy melyik típus tetszik jobban. A fali változat elegánsabb, és egyszerűbbé teszi a fürdőszoba tisztítását. Az álló WC-t sokan azért részesítik előnyben, mert valamelyest stabilabb, illetve némiképp egyszerűbb a szennyvízelvezetés megoldása. A falra szerelhető WC mellett szólhat, hogy a legtöbb ilyen típushoz sokféle előlapot választhatunk, akár színeset is. Sőt, a legmodernebb fali WC-knél a burkolat már teljesen eltakarja a szifont, valamint rögzítésük is láthatatlan.

Duravit, Pura Vida

Duravit, Pura Vida

Falba épített öblítő tartály vagy hagyományos?

A modern, automatizált lakásokban ez már nem is kérdés. Egy átépítésnél viszont rajtunk múlik, melyik változatot részesítjük előnyben. A falba épített öblítőtartályok esetében csak a kezelőgombok látszanak ki, ezért ez a megoldás sokkal esztétikusabb. A külső öblítőtartály hatalmas előnye, hogy probléma esetén sokkal egyszerűbb a javítása, cseréje. Ezeknél a típusoknál is választhatunk design-os kezelőgombbal ellátott, formatervezett tartályt, így nem fogja zavarni a szépen átépített, kialakított új fürdőszoba összképét. A legtöbb öblítőtartály ma már legalább két leengedési intenzitással használható, ami nagyon fontos a víztakarékosság szempontjából.

 

Peremes és perem nélküli WC-k

Kolo, Nova Pro Rimfree®

Kolo, Nova Pro Rimfree®

A hagyományos, peremes WC-k egyre inkább átengedik a teret a perem nélkülieknek, a háziasszonyok nagy örömére! 🙂 A perem nélküli WC-ket ugyanis sokkal könnyebb tisztán tartani, ugyanis nincs olyan szeglete, eldugott helye a WC csészének, ahol a vízkő vagy a baktériumok megtapadhatnak. Így nemcsak tisztább, de higiénikusabb is lesz a toalett. Ráadásul a perem nélküli WC-k között találunk olyat is, melynek leengedő rendszere úgy van kialakítva, hogy maradéktalanul eltávolít minden szennyeződést, külön tisztítás nélkül is!

Hatria, G-Full

Hatria, G-Full

Toalett design

Mivel a WC sok lakásban a fürdőszobában kap helyet, egyáltalán nem elhanyagolható a külseje. Vannak igazán különleges megjelenésűek (pl.: kerekek, szögletesek), design-os darabok, és vannak egészen diszkrétek is. Sőt, olyanok is, melyek teljesen elrejthetők. A Hatria G-Full WC és bidé például egy mozdulattal ülő paddá változtatható. Ez a megoldás nemcsak esztétikus, hanem praktikus is.

Modern technológia

A WC-k tekintetében is haladnunk kell a korral. A gyártók bőven adnak lehetőséget nekünk, hogy a toalettet is modernizáljuk, hi- tech technológiával lássuk el. Kaphatók már olyan WC-k, melyeket távirányítóval vezérelhetünk. Vannak olyanok, melyek az általunk kívánt hőfokúra melegítik az ülőkét, vannak automata leeresztősek és olyanok, melyeknek használat után automatikusan lecsukódik a teteje. És ez nem a jövő, hanem már a jelen!

Duravit, Starck

Duravit, Starck

Kategória: WC-k | A közvetlen link.