Az ideális mosdó

Hatria_sculture_eventoAz ideális mosdó mindenkinek mást jelent, minden fürdőszobának más áll jól. Vannak azonban olyan kérdések, melyeket célszerű felvetnünk, végiggondolnunk, mielőtt fürdőfelújításba-, építésbe kezdünk, vagy egyszerűen csak ki akarjuk cserélni a meglévő mosdót újra.

Falra erősített-, álló-, vagy beépített mosdó?

Talán a legkönnyebb döntés, hogy milyen típusú mosdót válasszunk. A falra erősített-, álló- és beépített mosdók mind egészen más képet mutatnak, ezért már az első találkozáskor könnyen eldönthetjük, hogy melyik áll hozzánk a legközelebb. Bármelyik típusú mosdó mellett döntünk, célszerű mindenképp minőségi terméket választani, hiszen ezek élettartama lényegesen hosszabb. Nem kopnak, nem mattulnak le néhány év alatt. A beépített mosdók cseréjénél nagyon fontos a pontos mérés, az illeszkedés miatt, ezért célszerű szakembertől tanácsot-, esetleg helyszíni felmérést kérni.

Ravak_chrome_1200Egyes vagy kettes?

Az egyik fontos szempont lehet a mosdó cseréjénél, hogy hányan használják nap, mint nap. Sokan még most is az egyes mosdót részesítik előnyben, pedig gondoljunk csak bele: mennyivel egyszerűbb, gyorsabb lehet a reggeli elindulás, ha egyszerre ketten tudjuk intézni tennivalóinkat a tükör előtt. Persze a hely határt szabhat ez irányú törekvésünknek, de ha tehetjük, próbáljuk ki bátran a dupla mosdót, és győződjünk meg róla magunk, mennyivel könnyebbé teszi az életünket.

Színes vagy fehér?

Hatria_happyHourMindezeknél sokkal nehezebb eldönteni, hogy maradunk a hagyományos fehér mosdónál, vagy kipróbálunk egy színeset. Ráadásul a gyártók is nehezítik a dolgunkat, hiszen ma már gyakorlatilag minden szín fellelhető a kínálatukban, legyen az pasztell, intenzív, vagy épp csillogó arany, ezüst, bronz. Természetesen itt is találhatunk “kapaszkodót”, hiszen a mosdó színének célszerű harmonizálni a burkolatéval, valamint a többi szaniter termékével. Az egységes miliő kialakításában fontos szerepe lehet a fantáziánknak, vagy, ha ez nem elég, akkor a 3D-s tervezést hívjuk bátran segítségül. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a saját ízlésünk, elvárásaink szerint válasszunk, nem kell feltétlenül az aktuális trendnek megfelelően döntenünk.

Hagyományos vagy merész?

Duravit_diagonalÉs akkor még nem beszéltünk az egyik legmeghatározóbb dologról: a mosdó formájáról. Itt is a gyártókat “okolhatjuk” a bőség zavara miatt, hiszen szó szerint minden féle forma megtalálható a kínálatukban. Sokak imádnak válogatni, nézelődni, mások viszont nehezen élik meg ezt. Valljuk be: nem könnyű kiválasztani a sok csodaszép mosdó közül egyet! A forma nagy jelentőséggel bír. Minél extrémebb színű és formájú mosdót választunk, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy vonzani fogja a tekintetet, így a fürdőszoba központjává válik. Épp ezért érdemes odafigyelni arra, hogy ha inkább másra szeretnénk a figyelmet irányítani, akkor válasszunk visszafogottabb színű, egyszerűbb formájú mosdót. A mosdók forma választéka már messze nem merül ki a szögletes, vagy ovális kérdésnél. Elképesztően sok lehetőség közül választhatunk: vannak például egészen magas pereműek, rakodó felülettel ellátottak, sarokba tehetők, 10°-ban elforgatottak, csepp formájúak, egészen icipicik és 1 méternél is szélesebbek. És ez még messze nem minden, hosszan tudnánk még tovább sorolni a lehetőségeket!  
Az ideális mosdó kiválasztása nem egyszerű feladat. Szánjunk időt a nézelődésre, válogatásra, ismerkedésre. Ha sikerrel járunk, és rátalálunk az igazira, akkor sok éven át nap, mint nap örömünket leljük majd benne.

A bejegyzés kategóriája: Fürdőszobai szaniterek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.