Fa hatású burkolatok

Impronta, Canyon

Van, ami sosem megy ki a divatból. Ilyen alapanyag a fa is. A valódi fából készült bútorok, kiegészítők, berendezési tárgyak időtlen idők óta díszítik, szépítik otthonainkat. Néhány éve már a kerámia burkolatok gyártói is felismerték, hogy a fa hatású burkoló lapok új perspektívát nyithatnak az építkezők, felújítók számára.  A fa hatású burkolólapok számos előnnyel rendelkeznek a természetes fával szemben, és élethűen adják vissza a fa eredeti mintázatát, szépségét.

A fa hatású burkolatok előnyei

Marazzi, Treverkmust

A fa hatású burkolatok ugyanazt a természetes, meleg hatást keltik, mint a valódi fából készült parketták. Kopásállóságuk azonban messze meghaladja a fa burkolatokét, így sokkal hosszabb az élettartamuk. A fa hatású burkolatok mellett szól, a tartósságukon kívül az is, hogy kiválóan alkalmasak padlófűtéshez, valamint ellenállnak a nedvességnek, így a lakás bármely helyiségében alkalmazhatók, legyen szó akár a konyháról, vagy a fürdőszobáról. A fa hatású burkolatok, magas kopásállóságuk miatt akár nagyobb igénybevételnek kitett helyiségek esetében is megállják a helyüket (pl.: szállodák, plázák), sőt, vannak kültérben is alkalmazható burkolatok.

Stílus és forma

HDC, Dry Guayaba

A fa hatású burkolatok olyan széles kínálatával találkozhatunk az üzletekben, hogy szinte lehetetlennek tűnhet a választás. Legyen szó klasszikus, rusztikus, antik, vagy modern stílusról, biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelőt, lakásunkhoz illőt. A fa hatású burkolólapok kiválóan variálhatók. Egyrészt, a különböző méretű és színárnyalatú lapok nyújtanak erre lehetőséget, másrészt, akár a lerakás stílusában is utánozhatunk palló, parketta vagy például intarziás parketta felületeket. Kedvünkre variálhatunk a színekkel is: az egészen világos bükktől, a kopottas, vintage stílust idézőn át, a sötét mahagónin keresztül egészen a grafit szürkéig rengeteg szín és árnyalat áll rendelkezésünkre. A lehetőségek száma végtelen, bátran szárnyalhat a fantáziánk.
Ha hosszú távra tervezünk, szeretjük a fa természetes szépségét, melegségét, ugyanakkor fontos számunkra a burkolat tartóssága, akkor a legjobb választás a fa hatású burkolat.

Impronta, Light Air

Kategória: Burkolat | A közvetlen link.