Fekete – fehér fürdőszoba

Elios, Epoque, Bianco Nero

A klasszikus fekete-fehér színkombináció soha nem megy ki a divatból. Épp ezért rendkívül jó választás a fürdőszobába is. Ma már nemcsak a csempe lehet fekete- fehér, hanem gyakorlatilag bármi, ami a fürdőszobába kell! A gyártók maximálisan felkészültek az igények kiszolgálására: minden beépített-, és egyéb fürdőszobai berendezésből, kiegészítőből kapható – a szokásos fehér mellett- akár fekete is.

Fekete-fehér burkolat
A fekete-fehér színkombináció már önmagában is vonzza a tekintetet, ha nagyobb felületen alkalmazzuk burkolatként, egyértelműen a helyiség (pl.: fürdőszoba) központi elemévé válik. A fekete-fehér elegáns, letisztult, dekoratív belső teret eredményez. Ráadásul, ha egy kis pluszra vágyunk, arra is bőven van lehetőségünk: választhatunk csillogó felületű vagy matt burkolólapot. Sőt, rendkívül elegáns a 3D-s burkolat is, mely természetesen fekete és fehér színben is kapható. A fekete-fehér színkombináció nem is igényel ennél több pluszt, hiszen önmagában is rendkívül mutatós. Ha viszont mégis szeretnénk más színt is párosítani mellé, akkor az ezüst- és az arany szín lehet a legjobb választás. Az ezüst- és az arany szín tovább növeli a fekete-fehér elegáns, dekoratív mivoltát. Ha pedig a cél épp ennek az ellenkezője: egy kicsit kevésbé “komoly” fürdőszobát szeretnénk, akkor válasszuk a pirosat kiegészítő színnek. A piros élettel telivé, és kissé bohókássá varázsolja a fekete-fehér alapszínt.

Elios, Epoque, Platino

Elios, Capri, Bianco Nero

 

 

 

 

 

 

Elios, Capri, White

Szaniteráruk

Ha fekete-fehér fürdőszobát szeretnénk egy dolgot szem előtt kell tartani: a szaniter termékek tekintetében is maradnunk kell ennél a két színnél. Csak abban az esetben érdemes a fekete-fehér alapszín mellé színes fürdőkádat, mosdót választani, ha ez a szín megjelenik a burkolatban is. (Pl.: Ha a fekete-fehér burkolathoz csempészünk egy kis pirosat, akkor próbálkozhatunk piros mosdóval, vagy káddal. De ebben az esetben számolni kell azzal, hogy a piros átveszi a fürdőszoba miliője feletti “uralmat”, elnyomva a decens fekete-fehéret.) A szaniter termékek lehetőleg egyszínűek legyenek. Ezzel erősíthetjük a fürdőszoba egységét. Ez a szín, nyugodtan lehet akár a fekete is. Nem kell amiatt aggódni, hogy nem találunk ízlésünknek megfelelő fekete fürdőkádat, mosdót! A gyártók kínálatában bőven találhatunk elegáns, egyszerű, design-os vagy épp extrém fekete fürdőkádakat, mosdókat.

Kaldewei, Ellipso, Duo Oval

Kaldewei, Lava, Black

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiegészítők

Mint már említettük a fekete-fehér szín mellé óvatosan kell kiegészítőt választani, ha ne akarjuk megtörni a harmóniát. Az ezüst- és arany színű kiegészítők (ha mértékkel alkalmazzuk) kiemelik a fekete-fehér eleganciáját, erősítik a belső tér egységét. Ha csillogó felületű burkolatot választottunk, akkor kiegészítőkből is nyugodtan választhatunk csillogót, viszont a matt felületű burkolatoknál óvatosan bánjunk a csillogó kiegészítőkkel!

Elios, Epoque, Oro

Hatria, Abito

 

 

Hatria, Abito

A fekete-fehér színegyüttes soha nem megy ki a divatból, mert visszafogott, mégis extravagáns, letisztult és elegáns. Örök klasszikus!

Kategória: Burkolat, Füdrőszoba design | A közvetlen link.