Fürdőkádak 2.

Korábbi írásunkban szót ejtettünk már a fürdőkádak anyagáról, valamint a szabadon álló és a beépített kádak előnyeiről. Most az elképesztő formaválasztékról, színekről, méretekről, valamint a sarok-, és a többfunkciós fürdőkádakról lesz szó.

Duravit, Durasquare

Formák, méretek és színek

Ha fürdőszoba felújításba, építésbe kezdünk azt hihetnénk, hogy a legkönnyebb dolgunk a fürdőkád formájának kiválasztásával lesz, hiszen a jól bevált hosszúkás forma az “általános” és nem is nagyon van másféle… De ez hatalmas tévedés! Már nemcsak a fürdőkád típusa (szabadon álló, beépített, süllyesztett, esetleg sarokkád) a kérdés, hanem a színe, mérete és formája is. A hagyományosnak számító egy személyes, hosszúkás kád mellett ma már kapható dupla, tehát kétszemélyes kád is. Vannak például teljesen kerek fürdőkádak, oválisak, aszimmetrikusak, hat- vagy nyolcszögletűek és egészen extravagáns, egyedi darabok is. A gyártók nem fogják vissza magukat színek tekintetében sem. Nemcsak az a kérdés, hogy matt- vagy csillogó felületű fehéret szeretnénk, hanem az, hogy egyáltalán fehéret szeretnénk – e? Kaphatók pasztell színű kádak, fekete, piros színű kádak, de vannak olyanok is, melyek kívülről színesek, belül fehérek. Az egészen kicsi (alig) egy személyes kádaktól, a hatalmas, kétszemélyes kádakig igen széles méretválaszték áll rendelkezésünkre.

Sarokkádak

A sarokkádak még ma is nagyon népszerűek. Egyrészt annak köszönhető ez, hogy praktikusan kihasználják a teret, másrészt kényelmes méretük miatt szeretik a vásárlók, harmadrészt pedig az ülőfelület miatt, mely megkönnyítheti a fürdést, fürdetést, vagy akár tárolásra is alkalmas. A sarokkádak között is találhatunk a hagyományostól eltérő formájú és méretű darabokat. Vannak például aszimmetrikus sarokkádak, ívesek és egészen szögletesek, valamint vannak egy- és kétszemélyesek. A sarokkádak esetében is eldönthetjük, hogy előlappal, vagy beépítve, körbe burkolva, esetleg süllyesztve szeretnénk a fürdőszobánkba illeszteni.

Több funkciós kádak

Az olyan fürdőkádak, melyek egyben tusolók is nagyon jó megoldást jelentenek abban az esetben, ha a családtagok között olyan is van, aki fürdeni szeret, és olyan is, aki inkább zuhanyzik. Praktikus ezt a megoldást választani akkor is, ha kisgyermek, vagy idős ember is használja a fürdőt. Sőt, már kaphatók olyan kombi kádak, melyeknek az oldala részben nyitható, így gyakorlatilag nem kell peremet átlépni a használathoz. Persze az ilyen típusú kombi kádak akkor is nagyon jó választást jelentenek, ha a fürdőszoba mérete miatt nem fér el különálló kád és zuhanyzó. Vannak olyan több funkciós kádak is, melyek nem annyira a praktikumot szolgálják, sokkal inkább a kényelmet: ezek a fúvókákkal, fény- és/vagy hangterápiás eszközökkel felszerelt hidromasszázs kádak. Néhány éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy bárki az otthonában, saját fürdőkádjában élvezhesse a hidromasszázs páratlanul ellazító, kényeztető érzését, ma pedig ez már teljesen hétköznapi dolognak számít. A gyártók hihetetlenül gyorsan fejlesztik a hidromasszázskád kínálatukat. A néhány fúvókás kádaktól pár év alatt eljutottunk a tíznél is több, különböző méretű és teljesítményű fúvókákkal ellátott, távirányítóval vezérelhető, fényterápiával, és beépített hangszórókkal ellátott kádakig, melyek a maximális wellness élményt nyújtják saját otthonunkban!

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőkádak, Fürdőszobai szaniterek, ötletek, Tippek | A közvetlen link.