Fürdőszobai kiegészítők 1.

Sokszor igyekeztünk már jó tanáccsal szolgálni fürdőszoba építéséhez, átalakításához, vagy a megfelelő enteriőr kialakításához. Most a fürdőszoba megszépítésének, újjá varázsolásának legegyszerűbb, bontást, építést, nagyobb átalakítást nem igénylő módszerét mutatjuk be részletesebben: a fürdőszobai kiegészítőket. Hihetetlenül sok múlik azon, hogy milyen kiegészítőket választunk fürdőnkbe. Nemcsak a szín, a forma is fontos, valamint az összhatás. Dönthetünk egyforma színű, mintájú kiegészítők mellett, ezzel erősítve az egységes, harmonikus összhatást. Vagy választhatunk egymást kiegészítő, különböző színű, más-más formájú fürdőszobai kiegészítőket, a különböző hangulatok, hatások, kontrasztok erősítése érdekében. 

Szappanadagolók, szappantartók

Minden fürdőszoba nélkülözhetetlen kiegészítője a szappanadagoló, vagy szappantartó. A legjobb persze, ha mindkettő kéznél van. Ma már inkább a szappanadagolókat részesítjük előnyben, hiszen sokkal egyszerűbb, higiénikusabb a használatuk, könnyű a tisztántartásuk és nagyon mutatósak. De nem szabad elfeledkezni a régi, jól bevált szappantartóról sem, mely amellett, hogy díszíti fürdőnket, egyéb funkciókat is elláthat, ezért használata praktikus. A szappantartók között vannak olyanok, melyek a mosdóra, vagy mellé helyezhetők, és vannak falra rögzíthetők. A fixen rögzítettek nem foglalnak helyet a mosdón és nagyon stabilak. Szappanadagolók közül is válogathatunk e két típusból: mosdón elhelyezhető, vagy falra rögzített. Mindkét típus mutatós és egyszerű az utántöltésük, használatuk higiénikus és pofon egyszerű. Rendkívül széles szín- és forma választékot kínálnak a gyártók. Mindegy, milyen színű fürdőszobai kiegészítőket keresünk, abban 100%-ig biztosak lehetünk, hogy találunk hozzá illő, vele harmonizáló színű és formájú szappanadagolót.

Törölközőtartók

Törölközőtartók közül szabadon álló, és falra- vagy a mosdóra erősített változatok is léteznek. Hogy melyik típust választjuk, az csakis az egyéni ízlésünkön múlik. A választás nem egyszerű, hiszen a hagyományosnak számító króm színű mellett rengeteg egyéb színű, és több különböző anyagú törölközőtartó közül választhatunk. A fém mellett fa és műanyag törölközőtartók is kaphatók. Sőt, a szabadon álló törölközőtartók közül már olyat is lehet kapni, amelyik egyben törölközőszárító is. De térjünk vissza egy kicsit a színekre: a fém törölközőtartók esetében először is azt kell eldöntenünk, hogy matt, vagy fényes felületűt szeretnénk. Ha ezzel megvagyunk, kedvünkre válogathatunk a króm, arany, ezüst, bronz, antik, réz színek közül. Emellett persze színes (például: fehér, fekete, piros, kék, zöld, barna) törölközőtartók is kaphatók. A fa esetében a gyártók figyelmet fordítanak arra, hogy tartós, ellenálló anyagot válasszanak. Ilyen például a bambusz. A műanyag törölközőtartók esetében is stabil, erős, szinte törhetetlen anyagokat választanak a gyártók, melyeknek rendkívüli a színtartóssága is. 

Pohártartó, pohár

A pohártartók szintén fontos kiegészítői a fürdőszobának. Nagyon praktikus és helytakarékos megoldás, ha falra szerelt pohártartót választunk. Arra azonban figyelni kell, hogy a különleges formájú (például: szögletes) pohártartókba nem mindegy, hogy milyen poharat teszünk. Épp ezért ezeket együtt érdemes megvásárolni (többnyire így is árulják őket). Szinte minden színben kaphatók pohártartók, hozzájuk illő pohárral. Persze a hagyományos mellett vannak különleges formájú, színű pohártartók is.

Szőnyeg

A fürdőszoba szőnyeg kiválasztásánál tulajdonképpen csak egy aranyszabály van, amit érdemes követni: olyat válasszunk, melynek hátoldala csúszásmentes bevonattal van ellátva. Ezen kívül, hogy milyen formájú, színű fürdőszoba szőnyeget választunk az csak az ízlésünkön múlik, no meg a fürdőszoba méretén. A hagyományosnak számító szögletes mellett ma már gyakorlatilag mindenféle egyéb formájú fürdőszobaszőnyeg kapható. Vannak kerek szőnyegek, félkör alakúak, aszimmetrikusak, virág formájúak, és bizonyos motívumot ábrázolók. A méret és színválaszték is elképesztő! Valóban: csak az ízlésünkön, elképzelésünkön múlik, hogy milyen fürdőszobaszőnyeget szeretnénk.

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőszobai kiegészítők | A közvetlen link.