Fürdőszobai kiegészítők 2.

Korábbi írásunkban már szót ejtettünk a fürdőszobai kiegészítők közül jó néhányról, ma pedig folytatjuk a sort. Következnek a kapaszkodók, csúszásgátlók, szennyestartók és minden egyéb olyan kiegészítő, mely nélkülözhetetlen tartozéka a fürdőszobának. Kezdjük mindjárt a zuhanynál.

Gedy, Montana

Zuhanyfelszerelések

A zuhanyzó egy külön kis “sziget” a fürdőszobában. Ahhoz, hogy használata kényelmes és biztonságos legyen jó néhány fürdőszobai kiegészítőre szükség van. Először is, a legfontosabb: a biztonság! Kiemelten fontos, hogy csúszásmentes legyen a zuhanytálca! Ha gyárilag nem olyan a tálca felülete, akkor gondoskodnunk kell egy csúszásmentes panelről, vagy csúszásgátlóról. Emellett létfontosságú egy-két jó helyre felszerelt kapaszkodó. Különösen fontos ez, ha kisgyermek, vagy idősebb ember is használja a zuhanyzót. Praktikus kiegészítője lehet a zuhanyzónak egy ülőke is, melyből a legbiztonságosabb a falra rögzített típus. Lehet olyan zuhany ülőkét kapni, melyet használat után fel lehet hajtani, így nem gátolja a szabad tusolást azok számára, akiknek nincs szükségük rá. Szintén fontos kiegészítője a zuhanyzónak a polc, melyen kényelmesen elférnek a pipereholmik és egyéb tisztálkodási felszerelések. Nagyon fontos, hogy jó minőségű kiegészítőket válasszunk, mert a víz és a vízkő hamar tönkreteheti a silány minőségű eszközöket, tárgyakat és a tisztításuk is sokkal nehezebb. A zuhanyfüggöny helyett sokkal praktikusabb, higiénikusabb, tartósabb és korszerűbb megoldás az üveg ajtó, vagy a paraván.

Kapaszkodók, csúszásgátlók

Kapaszkodókra nemcsak a zuhanyzóban van szükség: sok esetben kellhetnek a fürdőkádra, vagy épp mellé felszerelt kapaszkodók, valamint akár a WC-nél is szükséges lehet. Nagyon fontos, hogy megfelelően rögzítsük a kapaszkodókat, és jó minőségű anyagból készüljenek, mert csak így várható el, hogy teljes biztonsággal tudjuk használni. Természetesen a kapaszkodók tekintetében sem kell kompromisszumot kötnünk: színben, méretben nagy a választék. Sőt, vannak kimondottan mutatós, elegáns formájú, kialakítású kapaszkodók. A fürdőkád fontos kiegészítője a csúszásgátló, melyből szintén rengetegféle létezik. Vannak egészen kicsi, “tappancsos” csúszásgátlók, melyből több darabot kell a kádban elhelyezni, és vannak olyan nagyok, melyek a kád alját teljesen befedik. Ez utóbbiak sok szempontból biztonságosabbak. Ha gyermek miatt vásárolunk csúszásgátlót, akkor pedig választhatunk akár színeset, vagy mintásat is, hogy a fürdés igazi önfeledt móka legyen a csöppségnek.

Szennyestartó, szemetes

Fontos kellékei a fürdőszobának, épp ezért mindenképp szót kell ejteni a szennyestartóról és a szemetesről is. A szennyestartó nemcsak egy nélkülözhetetlen kellék, de egyben egy rendkívül dekoratív eleme is lehet a fürdőnek. Anyagát tekintve célszerű olyat választani, ami kellően ellenálló, hisz a fürdőszobában gyakran van kitéve párának, kicsapódó víznek. Ha fából készült szennyestartót választunk, akkor mindenképp kezelt, keményfa legyen, vagy olyan ellenálló anyag, mint például a bambusz. A műanyag esetében is nagyon fontos, hogy jó minőségűt válasszunk, hisz a silány minőségű anyagok a pára, gőz, meleg hatására hamar deformálódnak, és tönkre mennek. Persze fontos, hogy a szennyestartó ne csak praktikus, és hosszú élettartamú legyen, hanem szép is! Vannak olyan fürdőszobaszettek, melyeknél a gyártók szennyestartót is kínálnak a többi fürdőszobai kiegészítőhöz, hogy egységes legyen a fürdő miliője. Választhatunk persze a többi kiegészítőtől eltérő színű, mintájú szennyestartót is, csak figyeljünk az összhatásra. Amiatt nem kell aggódnunk, hogy nem találjuk meg a számunkra megfelelő színű szennyestartót, mert az egyszerű fehértől, a színeseken át, egészen az arany színűig már minden színű kapható! A helyzet ugyanez a szemetessel is. Gyakorlatilag mindenféle színű, formájú, mintájú, anyagú és méretű szemetes kapható. Az egészen kicsi, kozmetikai szemetestől, a hatalmas méretűig, valóban minden méretben kínálnak a gyártók. Az anyagok között is dúskálhatunk: a műanyag mellett, fa, és fém szemetesek is kaphatók. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a szemetes nem központi eleme a fürdőszobának, nem érdemes tehát harsány, kirívó, vagy épp nagyon figyelemfelkeltő színűt, vagy formájút választani, hacsak az nem egy komplett szett része!

Nélkülözhetetlen kiegészítők

Ha a fürdőszobában található a WC, akkor ahhoz is gondoskodnunk kell megfelelő kiegészítőkről, hogy illeszkedjen a helyiség összképébe. A legjobb megoldás, ha itt is szettben gondolkozunk! Nem nehéz olyan fürdőszobai kiegészítőkből álló szettet találni, melyben minden megtalálható. Így biztosak lehetünk abban, hogy egyetlen darab sem fog elütni a többitől, kilógni a sorból. A WC-papír tartók között vannak falra szerelhetők és szabadon állók. Mindkét típusból lehet kapni olyat, amely csak egyetlen guriga tárolására alkalmas, és vannak olyanok, melyeken egyszerre több is elfér. Ez utóbbi típus (bár, nagyobb helyet foglalhat) sokkal praktikusabb, hiszen időt takarít meg nekünk, háziasszonyoknak. 🙂 Léteznek több funkciós WC-papír tartók is. Például olyanok, melyek WC-kefe tartók is egyben, vagy éppen törölközőtartók. Ha kevés a szabad hely a fürdőszobában, akkor nagyon praktikus lehet egy ilyen típusú, több funkciós WC-papír tartó. Fém, műanyag és fa WC-papír tartók is kaphatók. Igazából csak az a fontos, hogy olyat válasszunk, mely illik a fürdőszobánkhoz és megfelelő minőségű. Hasonló a helyzet a WC-kefe tartóval is. A jó minőségű WC-kefe tartók stabilak, könnyen tisztíthatók. A falra szerelhető és szabadon álló WC-kefe tartók egyaránt megfelelhetnek ezeknek a szempontoknak. Kedvünkre válogathatunk a fa, fém, műanyag, vagy épp kerámia WC-kefe tartók közül. Sőt, színek tekintetében sem kell visszafognunk magunkat.

Ha jól választjuk meg a fürdőszobai kiegészítőket, akkor hozzájárulhatnak az egységes fürdőszobakép, és egy kellemes miliő kialakításához. Épp ezért fontos, hogy jól gondoljuk meg, milyen színű, formájú, mintájú, anyagú kiegészítőket válogatunk össze!

Kategória: Biztonság, Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőszobabútorok, Fürdőszobai kiegészítők | A közvetlen link.