Grohe technológia

Kevés olyan vállalat van, mely akkora múlttal rendelkezik, mint a Grohe. Az 1936-ban alapított cég nemcsak több, mint 80 éves múltja miatt kivételes, hanem azért is, mert élen jár az innováció és a környezettudatosság terén is. A Grohe által megfogalmazott és követett négy alapelv: minőség, technológia, design és fenntarthatóság. A Grohe élen jár a fürdőszobai folyamatok optimalizálásában valamint a hozzá tartozó eszközök fejlesztésében. Fontos szempont továbbá az egyszerű használat, a praktikusság, valamint a hosszú élettartam. A Grohe termékei mindezt tudják. Sőt, ennél is többet!

Grohe

Hosszú élettartam

Az teljesen természetes, hogy egy magasabb árkategóriát meghatározó cég termékeivel szemben magasabbak a vásárlók igényei. Többnyire az ilyen cégek fontosnak is tartják vásárlóik véleményét, és azon vannak, hogy kiváló minőségű, hosszú élettartamú termékeket kínáljanak. Nagyon fontos a megfelelő minőségű alapanyagok használata, hiszen silány anyagból nem készíthető olyan termék, mely kiállja az idő próbáját. A Grohe ezt annyira komolyan veszi, hogy független laboratóriumban vizsgáltatja be termékeit, ahol 20 éves, napi szintű használatra tesztelik azokat, a “no mercy” elvet követve. 🙂

Az egyik legnagyszerűbb Grohe fejlesztés a StarLight technológia, melynek köszönhetően a krómozott felületek éveken keresztül megőrzik újkori fényüket és csillogásukat. És ez nem csak ígéret! A Grohe által fejlesztett galvanizációs eljárásnak köszönhetően a termékek felülete keményebb, mely karcmentességet és könnyebb tisztíthatóságot biztosít, így különleges ragyogásuk hosszú évekig megmarad.

Kényelem és egyszerű kezelhetőség  

A fürdőszobai folyamatok optimalizálásának egyik alappillére az egyszerű és precíz kezelhetőség. A Grohe SilkMove és FeatherControl technológiája épp erre hivatott. Mindkettő alapja az a Grohe által fejlesztett patron, amely a vízmennyiség és a hőmérséklet pontos irányításáért felel. A magas színvonalú precíziós alkatrészek nem csak a kényelemért felelősek, hanem egy életen át tartó használatot is biztosítanak. A Silk Move az egykaros csaptelepekhez készült, míg a FeatherControl-t a joystick-os csaptelepekhez fejlesztették.

A Grohe a digitális technikák alkalmazásában is élen jár. A digitális megoldások leegyszerűsítik a fürdőszobai eszközök használatát. Ezt felismerve fejlesztette ki a Grohe Digital termékcsaládját, mellyel egyértelmű ikonok segítségével könnyedén beállíthatjuk a víz hőmérsékletét és a vízsugár erősségét. Sőt, akár személyre is szabhatjuk a különböző folyamatokat.

Hasonlóan okos megoldás a SmartControl panel, mely falsíkon belüli szerelhetőségének köszönhetően helyet takarít meg a zuhanyzóban. Ráadásul segítségével pontosan, precízen és egyszerűen szabályozhatjuk a víz hőmérsékletét, a vízsugár intenzitását. A SmartControl panel számos design kivitelben kapható.

Biztonság

Okos és digitális megoldások ide vagy oda, az egyik legfontosabb dolog mégis a biztonság. Ezzel a Grohe is tisztában van. Fejlesztései erre a területre is kiterjednek. A CoolTouch technológia alkalmazása révén elérhető, hogy a csaptelepek külső felülete ne forrósodjon fel. A CoolTouch technológia lényege, hogy egy hűtési csatornát alakítottak ki a forró víz és a króm felületek között, mely megakadályozza a túlforrósodást.

A Grohe másik fontos biztonsági innovációja a ChildLock technológia. Lényege, egy speciális “gyerekzár” alkalmazása, mely kétlépéses megoldással nyitja meg a forró vizet. Ezzel elkerülhetőek a forró víz okozta balesetek. Nem titok, hogy a CoolTouch és a ChildLock technológia kifejlesztésénél elsősorban a kisgyermekekre és az ő biztonságukra gondolt a Grohe.

Víz- és energiatakarékos megoldások

A fenntarthatóság egyik alapja, hogy takarékosan bánjunk természeti kincseinkkel. A Grohe termékei élenjárnak a víztakarékosság tekintetében. A Grohe EcoJoy technológia lényege a kifolyó speciális kialakításában rejlik. Az EcoJoy-nak köszönhetően a Grohe csaptelepei akár 40-50 %-kal kevesebb vizet fogyasztanak, mint egy átlagos csaptelep. Ráadásul a Grohe a teljes termékkínálatához biztosítja ezt a funkciót, beleértve a zuhanyzókat, kádtöltőket és a WC öblítő rendszereket is.

A Grohe másik fontos víz- és energia takarékos innovatív megoldása a TurboStat. Ennek a funkciónak köszönhetően a vízhőmérséklet a másodperc tört része alatt eléri a kívánt hőfokot és a zuhanyzás teljes ideje alatt állandó szinten marad. Ez nemcsak kényelmes, hanem víz- és energiatakarékos megoldás is.

A vízzel való takarékosságra nyújtanak megoldást a Grohe speciális zuhanyfejei a Rainshower® Icon, Eco és Solo is. Kialakításuknak és a zuhanyfejen lévő Eco gombnak köszönhetően akár 40%-kal kevesebb vizet fogyasztanak az általános zuhanyfejeknél.

Grohe, Rainshower Icon

Innováció minden szinten

Valójában nagyon nehéz lenne felsorolni a Grohe valamennyi saját fejlesztésű hasznos technikai, technológiai megoldását. Hiszen, a szaniter termék gyártás minden részét érintik ezek az újítások. Az eddig felsoroltakon kívül a Grohe a vízminőség javítására is talált megoldást (Grohe Light és Grohe Zero), a víz ólom- és nikkeltartalmának csökkentésével. A legcsendesebb vízhasználatért kifejlesztették a Whisper technológiát, mellyel a rejtett öblítőtartályoknak és független csőtartóknak köszönhetően nincs hangja a víznek, amikor áthalad az épületen. De említhetnénk a zuhanyélmény maximalizálására kifejlesztett újításokat is (SmartActive, PureRain, ActiveRain).

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Grohe mindenre gondol!

Kategória: Biztonság, Bóna Fürdőszoba Áruház, Csaptelepek, Fürdőszobai szaniterek, Takarékosság | A közvetlen link.