Grohe vízszivárgást érzékelő eszközök

A Grohe mindent tud a vízről. Tudja, hogyan használhatjuk okosan, hogyan takarékoskodhatunk vele, és azt is, hogyan vigyázhatunk, hogy ne tegye tönkre az otthonunkat. A Grohe megalkotta a tökéletes megoldást a vízszivárgás ellen: ez a Sense és a Sense Guard. A víz jó barátunk. Egészen addig, amíg ott van, ahová való: a csövekben. Viszont, amint kilép onnan pusztító ellenséggé válhat, hiszen a csőtörés, vízszivárgás az egyik leggyakoribb kár okozó probléma a háztartásokban. És a víz ilyenkor, sajnos rendkívül csúnya pusztítást tud végezni. Elég egy apró repedés egy csövön, melyből lassan, óvatosan szivárogni kezd. Ázik a fal, a bútor, a csempe, és mire észrevesszük már késő. A penész, a nyirkosság nemcsak esztétikai probléma, hanem komoly egészségkárosodást is okozhat. A Grohe intelligens Sense és Sense Guard rendszere figyelmeztet, ha a legapróbb változást érzékeli a páratartalomban, ha túlfolyást, kicsapódó vizet érzékel. De nézzük meg részletesen, mit tud a Sense és a Sense Guard.

 

Grohe Sense Guard

A Sense Guard egy intelligens, vízáramba beépíthető eszköz, mely nyomon követi a vízfogyasztást, észleli az apró szivárgásokat és a fagyveszélyt. És ez még nem minden: csőtöréskor automatikusan lekapcsolja a vízellátást.

A Sense Guard figyeli a vízfogyasztást, képes észlelni a normál fogyasztástól eltérő csepegést, szivárgást, éppúgy, mint a komolyabb elfolyást, és minden esetben azonnal értesítést küld és riaszt. Érzékeli a bejövő víz hőmérsékletét, és észleli, ha fagyásveszély áll fenn. Az eszköz öntanító algoritmusa gondoskodik arról, hogy mindegyik riasztás és tevékenység pontosan igazodjon az adott háztartás normál fogyasztásához. A Sense Guard minden apró, észlelt eltérésről azonnal jelzést küld az okostelefonunkra egy applikáció (Ondus) segítségével, vagy e-mailben tájékoztat. Egyetlen alkalmazással az összes csatlakoztatott Grohe terméket kezelhetjük. Emellett a szerkezet vörös fénnyel és hangjelzéssel adja tudtunkra, ha problémát észlelt. Így otthonunkat, nyaralónkat mindig, minden körülmények között biztonságban tudhatjuk.

Grohe Sense

A Grohe Sense egy kicsi, mégis nagyon összetett és kompakt eszköz, melynek használatához még szerelésre sincs szükség. Egyszerűen csak el kell helyezni a kritikusnak vélt pontra (WC tartály, mosógép, mosogatógép, fürdőkád, konyhai kifolyó alá) és máris figyel, szükség esetén jelez.

A Sense érzékeli a szivárgó, lecsapódó vizet, figyeli a páratartalmat és a helyiség hőmérsékletét. A mobil alkalmazás segítségével megadhatunk határértékeket, például a hőmérséklet, páratartalom tekintetében. Az eszköz óránként mér, és azonnal jelez, hogy eltérést érzékel. Figyelmeztet, ha magas a páratartalom a fürdőszobában és szellőztetés szükséges. A mosógép, mosogatógép mellett/alatt elhelyezett eszköz figyelmeztet szivárgás esetén. Jó hasznunkra lehet a Sense a pincében is, ahol a páratartalom, hőmérséklet, lecsapódó víz figyelésével segít, hogy biztonságban legyenek értékeink. A Sense speciális kialakításának köszönhetően ellenáll a rácsöppenő víznek, feszültségforrása pedig tartós, akár 4 éves élettartamot is garantálhat.

A Grohe Sense és Sense Guard okos eszközök használata nemcsak ajánlott, hanem nélkülözhetetlen, ha biztonságban akarjuk tudni otthonunkat, értékeinket.

Kategória: Biztonság, Bóna Fürdőszoba Áruház, ötletek, Tippek | A közvetlen link.