Gyerekbarát fürdőszoba

Gedy da-dam fürdető kád

Gedy Da-dam

Egy kisgyermek érkezése a családba sok mindenen változtat. Nemcsak a család hétköznapi szokásait, rutinját kell újratervezni, hanem a lakásban is jelentős változásokat kell eszközölni. Amíg a baba kicsi, a szereteten, gondoskodáson kívül, csak egy biztonságos fürdető kis kádra van szüksége. Ahogy nő a gyerkőc, és elkezd mászni, járni, pakolni… no, akkor jönnek rá a szülők mennyi veszélyt rejt egy hagyományos lakás a kicsi számára!

Elkezdődik a lakás gyerekbaráttá tétele. Megjelennek lakás szerte a sarok-, élvédők, csúszásgátlók, fiókzárak, vakdugók, védőkorlátok, és még millió apró biztonsági “berendezés”, mely mind mind a baba biztonságát szolgálják.

 

Első a biztonság

Sokat tehetünk azért, hogy a fürdőszobában is biztonságban legyen a gyerkőc. Az egyik legfontosabb, kerekített élvédők beépítése, illetve olyan fürdőszoba berendezések választása, melyek nem rendelkeznek éles szélekkel. Legyen szó fürdőkádról, tusolóról, vagy mosdóról minden esetben találunk olyan típust, mely megfelel ezen kívánalomnak.

Hatria_sculture1

Hatria Sculture

A következő fontos dolog a csúszásmentesítés. A fürdőszobában óhatatlanul is kifröccsen a víz, ami balesetveszélyes. A legjobb, ha eleve olyan burkolatot választunk, ami kevésbé csúszik. Ha erre nincs lehetőség, akkor sokat javíthatunk a helyzeten, olyan fürdőszoba szőnyeggel, melynek hátoldala csúszásmentes bevonattal van ellátva. Emellett a fürdőkádba és tusolóba is célszerű csúszásgátlót tenni.

Grohtherm_2000

Grohe Grohtherm 2000

Nagyon hasznos dolog a termosztátos csaptelep, hiszen, szinte mindegyik típus  biztonsági szabályzóval van ellátva, mely 38 foknál melegebb vizet csak külön beállításra enged. Így biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünk nem tudja leforrázni magát.

A WC-t játszi könnyedséggel tehetjük biztonságossá, ha olyan ülőkét választunk, mely lecsapódásgátlóval rendelkezik. Ez nem engedi hirtelen visszacsukódni sem az ülőkét, sem a fedelet.

 

 

Jöhet a móka

De ne tegyünk úgy, mintha a fürdőszoba egy veszélyekkel teli hely lenne! Épp ellenkezőleg: a fürdés a legalkalmasabb egy jó kis közös játékra a szülőkkel. Vannak olyan gyerekek, akik nem szeretik a fürdést, vagy annak bizonyos részét (például a hajmosást),

hansgrohe dino tus

Hansgrohe Dino zuhanyfej

számukra is nagy segítség lehet, ha sok sok játékkal, színes kiegészítővel rakjuk tele a fürdőszobát. A gyerekek hihetetlenül kreatívak, és mindenből játékot tudnak csinálni. Egy mókás zuhanyfejjel nemcsak viccesebb a tisztálkodás, de még habfürdőt is könnyen csinálhatunk vele a kádban!

A hidromasszázs kádak a szülőknek segítenek ellazulni, a gyerekeket pedig iszonyatosan csikizik, és eszméletlen sok buborékot “készítenek”, és már kész is a játék. 🙂

Egyre több olyan kád kapható, mely két személyes. Ezeket felnőttek méreteihez készítik, ami azt jelenti, hogy a gyerekek akár úszhatnak, búvárkodhatnak is benne.

 

Kaphatók olyan kréták, melyek szappanból készülnek és kimondottan a kád oldalára lehet velük rajzolni, ami szintén remek lehetőség a fürdőszobai játékra.

Alex_kréta1

Alex szappankréta

 

De egy egyszerű vízipisztollyal, szivaccsal, homokozóvödörrel, vagy üres samponos flakonnal is hatalmasat lehet játszani!

A fürdőszoba nemcsak a tisztálkodásról szólhat, hanem a gondtalan játék, vidám családi együttlét helye is lehet.

A bejegyzés kategóriája: Biztonság
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.