Kádparavánok

A család egyik fele tusolni, a másik fürdeni szeret? Akkor kádparavánra van szükségetek! A legegyszerűbb, legpraktikusabb megoldás, mellyel mindannyian jól jártok, és nem igényel átépítést. A tusoló függöny sok kellemetlenséget okoz, ráadásul gyakran kell cserélni, és nem is jelent 100%-os megoldást a kicsapódó víz ellen. A kádparaván ezzel szemben épp olyan hatékony, mint egy zuhanykabin. A víz teljesen a kádban marad, nem csapódik ki, nem áztatja el a fürdőszobát. Ráadásul a kádparavánok nem penészednek be, tisztán tartásuk egyszerű.

Samo kádparaván

A kádparavánok fajtái

Radaway, Vesta kádparaván

Vannak olyan kádparavánok, melyek egyszerűen ráépíthetők a meglévő fürdőkádra. Ebben az esetben nincs szükség nagy átalakításra, szinte alig kell valamicskét fúrni. Akár mi magunk is elvégezhetjük a beépítést. Vannak olyanok kádparavánok, amelyek egy bizonyos kádtípushoz készültek. Ezeket akkor célszerű választani, ha épp olyan fürdőkádunk van, melyhez passzolnak, vagy ha a fürdőkád is cserére szorul, esetleg új fürdőszobát építünk, és már előre tudjuk, hogy nem lesz helyünk külön zuhanyzónak és fürdőkádnak. Ezeknek a típusoknak a nagy előnye, hogy tökéletesen illeszkednek a kádhoz. Akadnak olyan gyártók, akik akár méretre is elkészítik a számunkra ideális kádparavánt, vagy olyan elemeket kínálnak, melyekből mi magunk válogathatjuk össze a legjobb megoldást.

 

Kádparaván típusok

A legtöbben azért választják a kádparavánt, mert nincs helyük egy különálló zuhanyzó kialakítására, viszont szeretnek zuhanyozni. A helyhiány bizony nagy úr tud lenni! De ebben az esetben nem kell emiatt aggódnia senkinek! Rengeteg féle kádparaván kapható, egészen bizonyos, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, mely illeszkedik a fürdőszobájához! Vannak faltól falig érő kádparavánok szimpla-, vagy dupla tolóajtóval. Vannak fixen rögzítettek és olyanok, melyeknek egyik része fix, a másik fele nyitható. Ez azért is praktikus, mert így még fürdés közben is védve van a fürdőszoba egy része a kifröccsenő víztől. Vannak harmonika szerűen hajtogatható kádparavánok, vannak lengőajtósak, és teljesen ki- vagy benyithatók. Minden esetben mi magunk dönthetjük el, hogy melyik a számunkra megfelelő nyitási forma. A gyártók gondoltak a sarokkáddal rendelkezőkre is! Ezekhez a típusú fürdőkádakhoz is lehet kapni íves kádparaván.

Még egy csoda jó megoldásra szeretnénk felhívni a figyelmeteket: a Duravit nemrégiben mutatta be azt az újdonságát, mely fürdőkád, walk-in tusoló és kádparaván egyben. Nem csak szép, de kényelmes és nagyon praktikus is! Egyetlen mozdulattal egy kis ajtóként benyitható a kád oldalának egy része, így csak egy nagyon alacsony küszöböt kell átlépni. Különösen akkor lehet fontos ez, ha kisgyermek, idős ember, vagy esetleg mozgásában korlátozott személy is használja a kádat.

Duravit fürdőkád + walk-in zuhanyzó + kádparaván

Kategória: Kádparavánok, ötletek | A közvetlen link.