Kerek formák a fürdőben

Nemrégiben megmutattuk Nektek, miért is tudnak hódítani a szögletes formák a fürdőszobában. Ma az ellenkezőjére készülünk: bemutatjuk a kerek formák előnyeit, szépségeit, erősségeit. 🙂 Ahogyan a szögletesség, úgy a kerekded formák is abszolút megfelelnek a mai trendeknek. A kerek rendkívül jól variálható, szinte bármihez illeszkedik és ráadásul még gyönyörű is. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük csak szép sorjában.

Hatria, Happy Hour

Kerek mosdók

A fürdőszoba egyik központi eleme a mosdó. Fontos tehát, hogy ne csupán illeszkedjen a fürdő miliőjébe, hanem színével, formájával meg is határozza annak hangulatát, stílusát. A kerek mosdó azért tökéletes választás, mert bármilyen burkolathoz, fürdőkádhoz párosíthatjuk. Valóban mindenhez illik. Finom vonalai könnyeddé és elegánssá varázsolják, ez pedig az egész fürdőszobára hatással van. Ráadásul csak az ízlésünkön múlik, hogy a rendkívül széles kínálatból milyen típust választunk. A gyártók kínálnak olyan mosdókat, melyek henger alakúak, vannak olyanok, melyek kerekek, de lefelé enyhén szélesednek, és vannak teljesen kerek (félkör) alakú mosdók is. Ráadásul mindegyikből lehet kapni ma már beépíthető és teljesen szabadon álló változatot is. A beépített mosdóknál visszafogottabban érvényesül a kerek forma, míg a szabadon állóknál sokkal nagyobb hangsúlyt kap.

Kerek fürdőkád és zuhanytálca

A hagyományostól eltérő formájú fürdőkádat választani mindig bátorságra vall. Szerencsére a gyártók is felismerték, hogy egyre nagyobb a kereslet a különleges formájú kádak iránt, és rendkívül széles skálán mozog a forma-kínálat. A kerek fürdőkád azonban még ezzel együtt is kuriózumnak számít. Csupán néhány gyártó mondhatja el magáról, hogy kínál egészen kerek fürdőkádat. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy ezek a kerek kádak egyed-uralkodói lesznek a fürdőnek, ahová kerülnek. Annyira hatásos és különleges a kerek (vagy egészen kerekded) fürdőkád, hogy mindenképpen a fürdőszoba központi eleme lesz. Kerek zuhanytálcát találni sem egyszerű, hiszen a helyzet itt is ugyanaz, mint a fürdőkád esetében: a legtöbb gyártó kínálatában inkább a hagyományosnak számító formájú zuhanytálcák találhatók meg. Csupán néhány cég készít kerek zuhanytálcát. Pedig érdemes foglalkozni ezekkel a kerek szépségekkel, mert a legegyszerűbb, legkisebb fürdőszobának is elképesztő karaktert, hangulatot tudnak adni!

Kerek WC, bidé

A WC és a bidé esetében sem kell kompromisszumot kötnünk, ha a kerek formát választottuk a fürdőnk fő vezérfonalának. Kedvünkre válogathatunk a kerekded és az egészen kerek WC-k között. Ráadásul még abban a tekintetben sem kell kompromisszumot kötnünk, hogy álló, vagy fali WC-t, bidét szeretnénk.

Kerek és kerekded kiegészítők

Ha szeretnénk, a kerek forma akár a fürdő minden szegletében megjelenhet. Választhatunk kerek fürdőkádat, zuhanytálcát, mosdót, WC-t, bidét és mindezekhez kerek kiegészítőket, hogy teljesen “kerek legyen a kép”. 🙂 Ha pedig csak szeretnénk kipróbálni, hogyan is nézne ki a fürdőnk “kerekbe öltöztetve”, kezdhetjük a legegyszerűbbel: a kiegészítőkkel. Egy kerek fürdőszoba szőnyeg, kerek mintás zuhanyfüggöny, vagy kerek szappanadagoló is segíthet feldobni a fürdőnket.

Kategória: Füdrőszoba design, Fürdőkádak, Fürdőszobai szaniterek, WC-k, Zuhanytálcák | A közvetlen link.