Különleges formájú fürdőkádak

A fürdőszoba egyik legmeghatározóbb eleme a fürdőkád. Stílusa, formája az egész fürdőszoba miliőjét befolyásolja. Fontos tehát, hogy milyen fürdőkádat választunk. Számít, hogy szabadon álló, vagy beépített kádtípust részesítünk előnyben. Lényeges a szín. Sokan még ma is ragaszkodnak a fehérhez, de egyre inkább hódítanak a kívül színes, belül fehér kádak. A legfontosabb azonban a forma. A legkisebb kád is lehet elragadó, ha különleges a formája, mint ahogy a leghatalmasabb fürdőkád is lehet unalmas, ha idejétmúlt, minden designt nélkülöző a formája. Rengetegféle fürdőkád közül választhatunk. Bátran merjünk elrugaszkodni a hagyományostól, és valami újat, mást, extrábbat, vagy extrémebbet választani.

Ovális és kerek kádak

Hosszú ideje hódítanak az ovális formájú kádak. Legyen az elnyújtott, vagy egészen kerekded. Nem véletlenül: ez a forma nemcsak dekoratív, hanem praktikus is fürdés szempontjából. Ennek egy extravagánsabb változata az egészen kerek fürdőkád. Beépítve is nagyon jól mutat, de igazán szabadon álló kádként a leghatásosabb. A kerek fürdőkádat imádják a kisgyerekes családok, akiknél napi szinten fordul elő, hogy a gyerekek együtt fürdenek. 🙂 Ugyanakkor ez a típus illeszkedik a mai trendekhez is, tehát akár a legmodernebb fürdőszobákban is megállja a helyét.

Különleges formák kívül, belül

A hagyományostól eltérő, különleges formájú kádak egyik típusa, amikor a külső forma tér el a megszokottól, esetleg olyan plusz funkciót kap a fürdőkád, amely külső jegyeiben is megváltoztatja. Ilyen például a zuhanyzóként is funkcionáló walk-in fürdőkád (Duravit: Walk-in). A kád oldalán egy kis ajtó található, amely zuhanyzásnál egyszerűvé teszi a ki- és belépést, ugyanakkor, annak rögzítésével fürdőkádként használhatjuk. Tökéletes megoldás lehet ez, ha a család egyik része fürdeni, a másik inkább zuhanyozni szeret, de nincs elég hely, vagy nem akarunk különálló zuhanyt építeni. A különleges külső megjelenés szolgálhat valamiféle konkrét célt is. Például a hely optimális kihasználását (Ravak: BeHappy), vagy a még kényelmesebb fürdés megteremtését (Duravit: Paiova, Ravak: Evolution). A fürdőkád különleges belső kialakításának fő oka a maximális kényelem elérése. (Kolpa San: Gloriana, Nabucco; Ravak: Rosa)

Szögletes kádak

A szögletes fürdőkádak két alaptípusa: a szögletes és a szögletes íves. A szögletes-ívesek a jobb helykihasználás érdekében sarokban elhelyezhetők (Kaldewei: Centro Duo, Studio Star; Kolpa San: Lulu; Ravak: Rosa; Wellis: Orfeo in orfeo). Méretükből fakadóan rendkívül kényelmes fürdést tesznek lehetővé. Ráadásul vannak közöttük ülőkés típusok is.

Talán a legextrémebb fürdőkád forma mind közül a szögletes. No, nem a sima 4 szögletesre gondolunk, hanem az 5, 6, 8 szögletesekre. Ilyen, különleges formájú fürdőkád is akad szép számmal a gyártók kínálatában (pl.: Wellis: Evelin; Kaldewei: Twin Pool; Kaldewei: Vaio Duo). Természetesen a kádak belső kialakításánál is elsődleges szempont a kényelem, így az extravagáns külső mellett épp oly’ kényelmes fürdést tesznek lehetővé, mint kerekdedebb társaik.

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőkádak, ötletek | A közvetlen link.