Különleges fűtőtestek

Beköszöntött az ősz és ezt már az időjáráson is érezzük. Napközben még elég kellemes az idő ahhoz, hogy ne kelljen fűteni, de este bizony már hűvösnek érezzük a fürdőszobát. A legjobb és legbiztonságosabb megoldást ilyen esetben egy fűtőtest (radiátor), vagy egy törölközőszárító felszerelése jelentheti. Nyugodtan búcsút inthetünk a régi, radiátorokról alkotott képünknek. A modern fűtőtestek és törölközőszárítók ma már épp olyan designos elemei a fürdőszobának, mint például egy szép szekrény. Sőt, olyan hihetetlen megoldásokkal is találkozhatunk, melyekről nem is álmodtunk.

Rózsaszín, világoskék és a többiek…

Kezdjük az egyik legfontosabb dologgal: a színekkel. 🙂 A klasszikus, fehér szín a design fűtőtestek között már csak elvétve fordul elő. Van viszont helyette minden más. És a “minden más” alatt azt értjük, hogy valóban: minden szín megtalálható a gyártók palettáján. A Zehnder például több, mint 50 színben gyártja radiátorait. A halvány rózsaszíntől az okkersárgán át, egészen a feketéig rendkívül széles a kínálat. Ráadásul a fémes színek közül is több megtalálható a Zehnder kínálatában a klasszikus króm mellett.

Szögletes, íves és mindenféle forma

Ha nagy nehezen eldöntöttük, milyen színt szeretnénk, még nem lélegezhetünk fel. Ekkor jön a másik nagyon fontos döntés: a forma kiválasztása. És itt nemcsak arra gondolunk, hogy hagyományos radiátort szeretnénk, vagy inkább törölközőszárítót, hanem ennél sokkal összetettebb választásra készüljünk. Ma már nem a fürdőszoba berendezését alakítjuk úgy, hogy elférjen egy fűtőtest, hanem a tökéletes fürdőszobához keressük meg a pontosan oda illő radiátort. Vannak olyan fűtőtestek, melyek speciális kialakításuknak köszönhetően sarokba szerelhetők. Segítségükkel hasznosíthatjuk a fürdő legeldugodtabb szegletét, ami semmi másra nem lenne alkalmas. Vagy épp a kádhoz, tusolóhoz legközelebbi sarkot is választhatjuk, hogy kellemes meleg fogadjon a fürdés végeztével. Az íves fűtőtestek is nagy hasznunkra lehetnek, ha speciális megoldást keresünk. Vannak éppen csak ívben hajló fűtőtestek, és vannak olyanok, melyekkel akár egy oszlopot is körbe lehet venni. Vannak egészen kicsi fűtőtestek, amelyek bárhol elférnek (pl. egy pad alatt) és vannak hatalmas, egész falat beborító radiátorok is.

Lépcsőkorlát, térelválasztó, egyedi formák

Nagy előny lehet, ha egy fűtőtest alkalmas térelválasztásra. Például, ha nincs lehetőségünk külön helyiségben elhelyezni a WC-t, praktikus megoldást jelenthet. A fűtőtest kétfelé választja a helyiséget, de kivitelezésének köszönhetően mégis átlátható marad az egész tér. Egy másik, nagyon ötletes felhasználási módja a fűtőtesteknek, ha lépcsőkorlátként alkalmazzuk. Nem foglal külön helyet és könnyen megoldhatjuk vele a lépcsőfeljáró, lépcsőház, vagy akár egy galéria, emeleti rész fűtését. A tetején ferdére szabott fűtőtestek tökéletesen illeszkednek a tetőterekbe, vagy lépcső alá is helyezhetők. Emellett a Zehnder készít teljesen egyedi fűtőtesteket  is, melyek a megrendelő minden igényét kielégítik: formára, méretre, szerelvényezésre, színre vonatkozóan egyaránt.

Design fűtőfalak és egyéb érdekességek

És ezzel még nincs vége a különleges fűtőtestek hosszú sorának! Az egyik legérdekesebb és legszebb megoldás a fűtésre a design fűtőfal. Elegáns, vagány, extravagáns kiegészítői minden fürdőszobának. Vannak több funkciós, például led világítással felszerelt, és tükrös fűtőfalak, fűtőtestek is. És vannak egészen egyedi formájúak, például falevél, vagy autó alakúak.

A legtöbb modern fűtőtestnél a gyártó több lehetőséget is kínál a felszerelésre. Különböző szerelvényekkel kérhetjük a radiátorokat, hogy még egyszerűbb legyen a felhelyezésük, vagy akár egy meglévő fűtési rendszerbe illesztésük. Így már igazán semmi sem akadályozhatja meg, hogy gondoskodjunk családunk számára a hideg őszi esték, és nyirkos reggelek ellenszeréről: egy kellemesen meleg fűtőtestről. 🙂

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőszobai kiegészítők, fűtőtestek, Tippek, Törölközőszárítók | A közvetlen link.