Különleges mosdók

Vajon, mi a fontosabb mosdók tekintetében, a praktikum vagy a szépség? Mi úgy gondoljuk, a legjobb, ha nem kötünk kompromisszumot! Olyan mosdót kell választani, amely megfelel az igényeinknek, kényelmes használatot biztosít, ugyanakkor tökéletesen illeszkedik fürdőszobánk miliőjébe, színben, formában, méretben egyaránt megfelel az elvárásainknak. Az biztos, hogy a gyártók támogatják ezt az igényünket, hiszen elképesztő választékot kínálnak: kivételes formák, elképesztő színek, grandiózus, vagy épp egészen aprócska méretek… Minden a mi igényeinkre szabva, az elképzeléseinkhez igazítva.

Színek

Meg sem próbáljuk maradéktalanul felsorolni, hány szín található a gyártók mosdó kínálatában. Inkább átfogóan tekintjük át a választékot. Vannak matt és fényes felületű mosdók. Választhatunk belül fehér, kívül színes, vagy teljesen színes mosdót. Létezik olyan álló mosdó, melynek a teljes lábazata is színes. A nagy klasszikus, a fekete szinte valamennyi gyártó kínálatában megtalálható, de a vásárlók egyre inkább előnyben részesítik a pasztell – vagy épp “földszínű”mosdókat. Nagy a kereslet a csillogó arany, ezüst, bronz színű mosdók iránt is, és ennek megfelelően ezek is egyre inkább fellelhetők a gyártók palettáján.

Formák

A klasszikus, ovális mosdó forma természetesen ma is kapható, de a jelenlegi design trendek nem ennek a típusnak kedveznek. Sokkal inkább a “valamiért különleges” mosdók a népszerűek. Lehetetlen lenne felsorolni, hányféle különleges formát hoztak létre a gyártók, hogy elnyerjék tetszésünket. Az azonban biztos, hogy a határozott alakzatokat kedvelik a vásárlók, melyek a mosdó funkcionalitását nem sértik, sőt, inkább azt erősítik. A kerek, félgömb alakú, három- vagy épp négyszögletes mosdókat többnyire pultra ültethető és beépített változatban kínálják a gyártók, de akár álló verzióban is elérhetők.

Funkció

Talán funkció szempontjából a legnagyobb a mozgásterünk, ha mosdót keresünk. Fontos eldöntendő kérdés, hogy szimpla, vagy dupla legyen, esetleg egy extra hosszú medencés mosdó két csappal? Mert természetesen ilyen is van. De választhatunk két kicsi mosdót is, szorosan egymás mellé illesztve. Fontos kérdés az is, hogy mekkora rakodó felületre van szükségünk? Léteznek olyan mosdók, melyek mellett egyik, vagy akár mindkét oldalon több tíz centi szabadon felhasználható felület található. Vannak nagyon kicsi kézmosók, melyekkel helyet spórolhatunk és vannak olyan mosdók, amelyek egyik oldala 10°-kal keskenyebb.  De kedvünkre válogathatunk az óriási mosdók közül is. Akadnak köztük mély medencések, egészen sekélyek és olyanok is, amelyek a csap felé mélyülnek. Vannak egészen vékony anyagból készült mosdók és vannak robosztus darabok. És természetesen akadnak speciális igényekre szabott, mély medencés, kapaszkodóval ellátott mosdók is. 

A választás nem egyszerű. Érdemes alaposan végig gondolni az igényeinket, felmérni a fürdőszobánk adottságait, letisztázni, milyen stílusú mosdót szeretnénk. Ehhez pedig nagy segítség lehet, ha körülnézünk egy szakáruházban. 🙂

Bóna Fürdőszoba Áruház, Budapest, Könyves Kálmán krt. 62-64.

A bejegyzés kategóriája: Bóna Fürdőszoba Áruház
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.