Kültéri burkolatok

Elios, Terranova

Gyakran hangsúlyoztuk már (talán unjátok is), hogy mennyire fontos a minőségi alapanyagok, berendezési tárgyak, kiegészítők választása. Nos, nem véletlenül tesszük ezt újra és újra. A minőség hosszú távon kifizetődik! Különösen így van ez, ha burkolatról beszélünk, melyet nem csak 1-2 évre választunk, hanem akár 10-15 évre. A kültéri burkolatok esetében még inkább oda kell figyelmi, hogy milyen minőségű burkolólapot választunk, hiszen a környezeti hatások miatt rendkívül hamar tönkre mehetnek, ha silány minőségűek.

 

Azt már mindenki tudja, hogy kültérre csakis fagyálló burkolólapot szabad használni. Azonban arra már kevesebben gondolnak, hogy nemcsak a hideg, a fagy okozhat gondot, hanem akár az erős napsütés, vagy az is, ha víznek (esőnek, locsolásból származó víznek) van kitéve a burkolat. Érdemes vásárlás előtt kikérni szakember véleményét, hogy megfelel-e az általunk kiválasztott burkolólap a kívánalmaknak. Az is nagy segítség lehet, ha olyan üzletet választunk, ahol szakképzett eladók dolgoznak, akik megbízhatóan válaszolni tudnak a kérdéseinkre.

A kültéri burkolatoknál nagyon fontos tényező, hogy ne csússzanak. Vannak olyan, gyönyörű burkolatok, melyek rögtön elvarázsolnak minket csillogó szépségükkel, viszont, dacára annak, hogy kültérinek vannak feltüntetve, egy kis víz hatására rendkívül csúszóssá válnak. Ennek az ellenkezője is előfordul: akadnak olyan, matt, kő hatású kültéri burkolólapok, melyek felülete (szinte) érdes, épp azért, hogy még véletlenül se váljon csúszóssá, ezeket viszont rendkívül nehéz tisztítani. A legjobb minőségű burkolólapoknál nem kell kompromisszumot kötnünk: vannak minden igényt kielégítő burkolatok szép számmal! Fontos tehát, hogy vásárlás előtt pontosan tudjuk: a burkolandó felület milyen környezeti hatásoknak van kitéve, és mindenképp a körülményeknek megfelelő burkolatot válasszunk.

Nagyon fontos, hogy ne csak a burkolólap legyen kiváló minőségű, ellenálló, hanem a ragasztó, amivel rögzítik és a fugázó anyag is! Ezekre is figyelni kell, hiszen, ha nem fagyálló ragasztó-, vagy fugázóanyagot választunk, az egész burkolat felválhat, és a járólapok is könnyedén megsérülhetnek.

Kategória: Burkolat | A közvetlen link.