Merész színek és formák a fürdőben

Egységes, harmonikus belső teret kialakítani nem könnyű, legyen szó a lakás bármelyik helyiségéről. A fürdőszoba esetében (például egy felújításnál) talán még nehezebb, hiszen sok fix ponthoz kell igazodnunk… Már, ha akarunk. Fontos szem előtt tartani, hogy a trendek, a divat, a design mind-mind olyasmi, amit nem kötelező követnünk. Ha tetszik, alkalmazzuk, ha nem tudunk azonosulni vele, hát, elvetjük, és megyünk a saját ízlésünk után! 🙂 Persze a két véglet között ott van még az a lehetőség is, hogy bizonyos elemeket, kiegészítőket, ötleteket átveszünk. És ha a végeredmény egy kissé harsány, bohókás, mókás, túl színes lesz? Az se baj! Főleg akkor nem, ha éppen ez volt a célunk! 🙂

Impronta, Quarzo, Turchese

Bátran szakítsunk a hagyományokkal!

Sok-sok évvel ezelőtt már az is vagányságnak számított, ha diagonálban, vagy  vegyesen raktuk le a barna-kék járólapot. Ma ennél sokkal tágabb tere lehet a bátor, vállalkozó szellemű építkezőknek, fürdőszoba felújítóknak! Gyakorlatilag nincs olyan szín és méret, amit ne találnánk meg a gyártók burkolat kínálatában. Ha mégis kitalálunk valami olyan extrém dolgot, ami készen nem kapható, azt egy jó szakember gond nélkül megvalósítja nekünk. Azt pedig, hogy a meglévő kismillió színű és méretű csempét, járólapot, bordűrt, dekorcsempét miképp variáljuk, illesztjük egymáshoz, már valóban csak a képzeletünk határozza meg.

  • Imola, Crepe de Chine

  • Impronta, Turchese

Mosdó, fürdőkád

Bátorság kell ahhoz, hogy az ember színes mosdót, fürdőkádat válasszon! Nemcsak azért, mert ez a két tárgy alapvetően meghatározza egy fürdőszoba hangulatát, hanem azért is mert a trend még mindig azt mutatja, hogy a fehér a legkelendőbb. Érthető, hiszen évszázados hagyománya van a fehér színnek a fürdőben. Egy színes fürdőkáddal vagy mosdóval azonban nemcsak a hagyományokkal szakíthatunk, hanem segítségével olyan karaktert kölcsönözhetünk a fürdőszobánknak, mely igazán illik hozzánk! Miért ne lehetne piros vagy arany színű mosdónk? (Lehet!) Vagy például fekete fürdőkádunk? (Az is lehet!)

Kaldewei, Duo Oval

Hatria, Sculture Evento

 

 

 

 

 

 

 

Ha mégis a fehér mellett döntünk (mert az tetszik a legjobban), akkor is könnyedén csempészhetünk egy kis extrát a fürdőszobánkba: válogassunk az ezernyi merész forma közül! A fürdőkád nemcsak hosszúkás lehet, rengeteg egyéb forma közül választhatunk (kerek, szögletes, nonfiguratív, íves, stb.). Ráadásul eldönthetjük, hogy lábon álló, beépített, sarok- vagy süllyesztett kádat szeretnénk.

Kolpa San, Vivo

Kolpa San, Symbiosis

 

 

 

 

 

 

 

És ugyanez a helyzet a mosdókkal is: gyakorlatilag mindenféle forma megtalálható az üzletekben. Vannak például szögletes, egészen kerek, vagy csepp formájú mosdók és ezeket választhatjuk beépített, szekrényre helyezhető, falra szerelhető, vagy akár saját lábon álló verzióban is.

Duravit, Architec

Hatria, Happy Hour

 

 

 

 

 

 

 

Színek bátran, minden mennyiségben

Ma már színek tekintetében sem kell visszafognunk magunkat. Nem kötnek minket olyan régi (téves) irányelvek, mint például, hogy a kék és a zöld nem fér meg együtt. Sőt, minél merészebb színkombinációt választunk annál biztosabbak lehetünk benne, hogy a fürdőszobánk egészen egyedi lesz. A színek bátor variálása tekintetében csak a saját ízlésünk szabhat határt! A gyártók mindenre gondoltak, minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy valami igazán sajátságosat hozzunk létre.

Imola, Crepe De Chine

Impronta, Turchese

 

 

 

 

 

 

 

A burkolat mellett színes szaniterekkel is feldobhatjuk fürdőszobánkat, valamint sok lehetőség rejlik a színes bútorok alkalmazásában is. A fürdőszobabútorok között is megtalálhatunk minden stílust (a barokkostól, modernen át, a minimál stílusúig) és minden színt, ami csak létezik.

TBoss, Keramag Icon

Royo Group, Play

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontosak a kiegészítők is!

A fürdőszoba tervezésénél szenteljünk külön figyelmet a kiegészítőknek is! Egy-egy jól megválasztott törölköző-, vagy szennyes tartó, egy különleges zuhanyfej, vagy akár egy színes mérleg, fürdőszobaszőnyeg, vagy pipere tartó kiválóan “öltöztetheti” fürdőszobánkat.

Grohe, Rainshower Icon

Gedy, Delacroix

 

 

 

 

 

 

 

Sőt, még a fürdőszobai radiátorok, törölközőszárítók között is bőven vannak olyan, a hagyományostól eltérő színes, exkluzív, design-os darabok, melyek feldobhatják fürdőnket.

Radeco, Etna

Gedy, Marrakech

 

 

 

 

 

 

 

 

Amennyiben határozott elképzelésünk van, hogy milyen fürdőszobát szeretnénk, semmiképp se hagyjuk magunkat eltéríteni! Ragaszkodjunk a saját ötleteinkhez, akkor is, ha az nem felel meg a legfrissebb trendeknek! Elvégre a fürdőszobánk értünk van: a mi igényünket, kényelmünket szolgálja, csak a mi ízlésünknek kell, hogy megfeleljen!

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design | A közvetlen link.