Öblítőtartályok

Átépítés, felújítás esetén legalább akkora figyelmet kell fordítani a gépészeti megoldásokra, mint a kívánt miliő és design kialakítására. Fürdőszoba átépítésnél az egyik legfontosabb eldöntendő kérdés, a WC és azzal együtt az öblítőtartály elhelyezése. Ez sem egyszerű feladat, hiszen számtalan kérdést kell megválaszolnunk, hogy eljussunk a számunkra legmegfelelőbb típusig.

Falsík alatti és külső öblítőtartályok

A legelső, amit el kell döntenünk, hogy falsík alatt elhelyezett öblítőtartályt szeretnénk, vagy külsőt. A falsík alatti öblítőtartályok egyáltalán nem látszanak, csak a kezelőpanel, sokan ezért részesítik előnyben. Mások inkább azért, mert a falsík alatt elhelyezett öblítőtartályok gyakorlatilag védve vannak a mechanikai sérülésektől, így nem kell attól tartani, hogy egy sérülés miatt ki kellene cserélni az egész tartályt. A falsík alatti tartályokból is vannak különböző méretűek, ráadásul vannak olyanok, melyek állítható magasságba szerelhetők. Ezáltal nagyobb mozgásteret adnak szereléskor. Ugyanakkor, ha átalakításról van szó, és korábban nem falba épített öblítőtartály volt, akkor készülni kell arra, hogy nagyobb munkálatot igényel az elhelyezése. A külső öblítőtartályok nagy előnye, hogy egyszerűen javíthatók, cserélhetők. Ugyanakkor esztétikai szempontból vitathatatlanul sokkal szebb, ha csak egy formás, szép panel van a falon. A külső tartályok emellett jobban ki vannak téve az esetleges sérüléseknek is. Nagy előnyük ugyanakkor, hogy bárhová könnyen felhelyezhetők nagyobb bontás, átalakítás nélkül.

Design és extrák

A külső öblítőtartályok esetében maga a tartály formája, és a nyomógomb az, mely széles mozgásteret enged design szempontból. A legegyszerűbb, hagyományos szögletes tartályok mellett nagy választékban kaphatók már formatervezett, szép és különleges formájú tartályok. Nyomógomb megoldások közül is többfélét választhatunk. A falsík alatti öblítőtartályoknál a kezelőpanel látszik csak, viszont azokból is elképesztően nagy választék áll rendelkezésünkre. A legegyszerűbb nyomógombostól, a modern, elektronikus kijelzősön át, a ledes fényű, távirányíthatóig rendkívül nagy a kínálat. A falsík alatti és a külső tartályok esetében is vannak olyanok, melyek sarokba szerelhetők és vannak beépített szagelszívós tartályok is.

Akár a külső öblítőtartályos megoldást részesítjük előnyben, akár a falsík alattit, a legfontosabb, hogy jó minőségű terméket, tartozékokat válasszunk, hiszen csak ezzel biztosíthatjuk, hogy hosszú évekig ne kelljen javítani, cserélni az öblítőtartályt. Emellett fontos szempont az is, hogy a jó minőségű, modern öblítőtartályok víztakarékosak.

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Öblítőtartályok, Takarékosság | A közvetlen link.