Szimpla vagy dupla mosdó?

Jó néhány éve már annak, hogy divatba jöttek a dupla mosdók és azóta is őrzik vezető szerepüket. Aki csak teheti, ezt a mosdó típust választja. Ehhez elsősorban hely kell. Sok hely, hiszen a dupla mosdók – értelemszerűen – sokkal szélesebbek szimpla társaiknál. Kitűnő választás a dupla mosdó, ha többen is használják a fürdőszobát. Különösen a reggeli rohanásban jelent hatalmas segítséget, ha egyszerre ketten tudnak készülődni.

Hatria, You&Me

Szimpla vagy dupla mosdót válasszunk?

A dupla mosdók amellett, hogy nagyon praktikusak, még elegánsak is, tehát ismét egy érv, ami mellettük szól. Az eredetileg is dupla mosdók mellett megoldás lehet az is, ha két szimpla mosdót építünk egymás mellé. Ez a megoldás nagy mozgásteret biztosít számunkra, hiszen magunk dönthetjük el, mekkora távolságot hagyunk a mosdók között, attól függően, hogy mennyi hely áll rendelkezésünkre. A szimpla mosdók tehát így is felhasználhatók. Sőt, a szimpla mosdók között szép számmal akadnak olyanok is, amelyek már önmagukban is olyan szélesek, mint egy dupla mosdó.

Peremes, merem nélküli mosdók

A dupla mosdók általában peremmel készülnek, hogy tovább növeljék használójuk komfort érzetét: mindennek legyen hely, minden kézre essen. Ugyanakkor ezek a típusok általában szekrényre építhető változatban kaphatók, hiszen nagyon fontos, hogy a mosdó stabil legyen. Ritka a lábon álló, vagy falra szerelt változat. A szimpla mosdók között is találhatunk sok olyat, amelynek jól pakolható, széles pereme van. Azonban a legújabb trendek a perem nélküli mosdókat emelik ki. Rendkívül elegánsak, hatalmas méret- és forma kínálat áll rendelkezésre ezekből a típusokból. A perem nélküli mosdók általában szekrényre, állványra építhetők. Eleganciában talán csak a lábon álló típusok vetekedhetnek velük. Természetesen nagy a kínálat a hagyományosnak számító falra szerelhető mosdókból is.

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy vannak egészen extravagáns mosdók is, melyeknél tulajdonképpen mindegy, hogy szimplák vagy duplák. A jelentőségüket az egyedi forma, vonalvezetés adja. Egyre gyakrabban keresik és választják az építkezők a színes mosdókat is. Ezek közül a legnépszerűbbek a kívül színes, belül fehér darabok, melyeket könnyebb tisztán tartani, mint a belül is színeseket.

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőszobai szaniterek, Mosdók, Tippek | A közvetlen link.