Tükör a fürdőszobában

Minden fürdőszoba nélkülözhetetlen kelléke a tükör. A választás azonban nem könnyű, hiszen sok lehetőség létezik a tükör elhelyezésére és rengetegféle tükör kapható. Az első kérdés: a méret. Fontos, hogy eldöntsük: elsősorban mire szeretnénk használni a fürdőszobai tükröt. Arra, hogy a reggeli fogmosás, arctisztítás után egy röpke pillantást vessünk az arcunkra: minden rendben van-e? Arra, hogy elkészítsük a tökéletes frizuránkat? Esetleg a reggeli sminkelést is a fürdőszobai tükörnél szeretnénk elvégezni? Minden esetben más és más típusú tükör szükséges. Egy azonban biztos: a tökéletes világítás épp oly’ fontos, mint maga a tükör.

Royo Group

Szekrény és tükör kombináció

Talán nevezhetjük hagyományosnak azt a megoldást, amikor a fürdőszobai szekrény és a tükör egyben van. Praktikus megoldás lehet kisebb fürdőszobákban, hiszen ebben az esetben a szekrény kézközelben van, és mindent egyszerűen elérünk. Ha fontos a helytakarékosság, akkor még jobb megoldás lehet, ha a szekrény a tükör mögött rejtőzik. Ez azonban bizonyos esetekben akár hátráltató tényező is lehet (pl. sminkelésnél), hiszen vagy a szekrényben keresgélünk, vagy a tükröt használjuk, de a kettő együtt nem megy. Persze erre is van megoldás: ha nagyobb tükröt, tehát nagyobb (több ajtós) szekrényt választunk. Ezeknél a típusoknál azonban korlátozott a méretválaszték, ezzel együtt a tükör mérete. Mindkét típus kapható beépített világítással, és külsővel is. Bármelyik jó megoldás lehet, leginkább a fürdőszobánk stílusa és személyes igényeink szerint döntsünk.

Önálló tükör

A különálló tükör (még ha körbe is vesszük bútorral) nagyobb szabadságot ad, mind méret, mind forma tekintetében, ráadásul még a mozgást is megkönnyíti. (Nem kell attól tartani, hogy könyökünket beverjük a szekrény oldalába sminkelés közben!) Ebben az esetben magunk dönthetjük el, milyen méretű legyen a tükör. Ha akkorát választunk, ami leér a mosdóig, akkor gyakorlatilag minimum derékig láthatjuk magunkat benne. Ez nagy segítség lehet, szemben a kisebb méretű tükrökkel, amikben csak mellközépig látszunk. Választhatunk olyan tükröt, aminek van egy kis polca, a legszükségesebb eszközök számára. Fontos döntés ebben az esetben is a világítás. A különálló tükrök esetében is választhatunk külső világítást, vagy beépítettet. Vannak olyan tükrök, amelyeknek két oldalán végig világítás található, illetve olyanok, amelyeken alul-felül helyezkedik el a világítás. Vannak körben teljesen megvilágított tükrök is. Ráadásul a mai, modern tükrök már Led világítással vannak ellátva, így energiatakarékosak.

Választhatjuk a legmodernebb technológiával felszerelt “csoda” tükröket is, amelyek már beépített érintőpanellel vezérelhetők. Sőt, létezik már olyan “okostükör” is, ami olyan, mintha az okostelefonunk kijelzője lenne előttünk: minden funkciót vezérel, éppúgy, mint egy telefon.

Perseus Okostükör
Forrás: HVG

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőszobai kiegészítők, ötletek, Tükör | A közvetlen link.