Zuhanykabinok

Bemutattuk már Nektek milyen sokféle színű, formájú, funkciójú zuhanytálca létezik. Most pedig a zuhanykabinokon a sor. A zuhanykabin sokkal esztétikusabb és higiénikusabb, mint a zuhanyfüggöny. Ráadásul sokkal tartósabb is. Míg a zuhanyfüggönyöket tanácsos 1-2 évente lecserélni (higiéniai okok miatt), addig a zuhanykabinok sok sok évre, évtizedre szólnak. Persze fontos, hogy megfelelő minőségű zuhanykabint válasszunk, mely tartós anyagból és edzett üveggel készült.

Samo, Cee Art

Zuhanykabin, zuhanyfal vagy zuhanyajtó?

Zuhanykabin vásárlása előtt mindenképp pontosan fel kell mérni a rendelkezésre álló helyet, és annak tudatában dönteni, hogy zuhanykabint, zuhanyajtót, vagy zuhanyfalat választunk. A zuhanyzót leggyakrabban a fürdőszoba valamelyik sarkában helyezik el, pedig ma már sok olyan zuhanykabin kapható, mely lehetővé teszi, hogy a fürdő bármelyik pontjára elhelyezhessék. Választhatunk, hogy 2-, vagy 3 oldalú zuhanykabint szeretnénk, illetve, vannak aszimmetrikus és U-alakú zuhanykabinok. Ráadásul, ha nem találunk megfelelőt a kész zuhanykabinok között, akkor akár méretre is gyártathatunk a saját ízlésünknek, igényeinknek megfelelő zuhanykabint. A méretre gyártás egyik kiváló mestere a Radaway gyár. A zuhanyajtót abban az esetben választhatjuk, ha a fürdőszoba már eleve úgy készült, hogy kiépítettünk egy elkülönített zuhanyzót. A zuhanyfal a legjobb választás, ha walk-in zuhanyt szeretnénk. A walk-in zuhanyzó modern megoldás, nem töri meg a fürdőszoba egységét, a zuhanyfal pedig megakadályozza, hogy a víz szerte csapódjon zuhanyzáskor.

Nyitható vagy tolóajtó

A másik fontos szempont lehet a zuhanykabin kiválasztásánál az, hogy hogyan nyíljon az ajtaja. A régi, harmonikaszerűen nyíló ajtók már ritkaság számba mennek. Ma már inkább a nyíló ajtókat részesítik előnyben a vásárlók. A nyíló ajtók között vannak egyes, és vannak dupla ajtósak. Az előbbieknél fontos figyelembe venni, hogy az ajtó megfelelő mérettel rendelkezzen, kényelmes legyen a ki és belépés. Lehet még kapni tolóajtós zuhanykabinokat is, azonban ezeknél a típusoknál a sín folyamatos és alapos tisztítása nagyon fontos, hiszen e nélkül sajnos hamar gond adódhat az ajtó nyitásával. A tolóajtós zuhanykabinok beépítésénél figyelni kell a pontos illeszkedésre is, mert a tolóajtó csak úgy tud gond nélkül futni a sínben. A legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás egyértelműen a nyíló ajtós zuhanykabin.

Formák és színek

Természetesen a zuhanykabinok is követik a zuhanytálcák sokszínűségét, és rengetegféle formában kaphatók. A négyzet alakútól, a téglalap alakún, az ívesen, és az aszimmetrikuson át, egészen az U alakúig hatalmas a forma választék. Ráadásul eldönthetjük, hogy keretes, vagy keret nélküli változatot szeretnénk, és a keretesek közül fém- vagy műanyag keretest. Választhatunk, hogy teljesen átlátszó legyen-e az üveg vagy csak részben, illetve választhatunk színezett üveget is. Vannak olyan zuhanykabinok, melyek üvegfalát olyan speciális bevonattal látták el, mely lepergeti a vizet és más szennyeződéseket. Ennek köszönhetően  megakadályozza a vízkő, és más szennyeződés lerakódását. Ezeknek az üvegfelületeknek a tisztítása rendkívül egyszerű. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a tisztítószerekkel óvatosan bánjunk! A zuhanykabinoknál használt fém (pl.: rozsdamentes acél), vagy műanyag részek, szerelvények nem akármilyen tisztítószerrel kezelhetők! Ráadásul az erős, maró anyagok az üvegfelületet is károsíthatják. A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha a fürdőszoba-berendezések gyártói által készített tisztítószereket választjuk (Radaway, Ravak tisztítószerek).

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, ötletek, Tippek, Zuhanykabinok | A közvetlen link.