Különleges zuhanytálcák

Manapság mindenki a különlegességet keresi mindenben. Mindegy, hogy egy használati tárgy miért különleges: a mintája, színe, formája, a szokásostól eltérő funkciói miatt vagy egyéb, bármi más okból. A lényeg, hogy valamiért különleges legyen! Így van ez a fürdőszoba berendezésénél is. Szerencsénkre a gyártók folyamatosan szemmel tartják a piacot, és gyorsan reagálnak a felmerülő újabb és újabb igényekre. Azt hihetnénk, hogy az zuhanytálca az egyetlen olyan beépített berendezési tárgy a fürdőben, amivel nem igazán lehet “trükközni”, nem nagyon lehet feldobni… Pedig ez mekkora tévedés! Minták, formák, színek, technikák… mind-mind a praktikus használat és az eredeti, újszerű design szolgálatában, hogy az eredmény valami egészen új és KÜLÖNLEGES legyen! 🙂

Formák

Sokáig el sem tudtunk volna képzelni más formájú zuhanytálcát, mint a sima, négyszögletest. Igaz, nem is kellett, mert nem lehetett más fajtát kapni. 🙂 Ezután hatalmas újdonságnak számított, és sokáig szinte egyeduralkodó volt az íves zuhanytálca, majd egyre-másra kezdtek megjelenni újabb és újabb, egyre merészebb formák. Ma már ott tartunk, hogy szinte nincs két egyforma zuhanytálca! 🙂 A téglalap alakú mellett kapható íves aszimmetrikus, U formájú, kör alakú, sőt, még mandula (vagy szem) formájú is.

Színek, minták

A zuhanytálca-design már rég szakított a megszokott fehér színnel. Gyakorlatilag minden színben lehet kapni zuhanytálcát! Emellett vannak különböző, jellegzetes mintával díszített zuhanytálcák. Vannak olyan, kő hatásúak is, melyek szinte teljesen visszaadják a kő természetes szépségét, mintázatát. Ezek többnyire, természetben előforduló, “föld színekben” kaphatók. Vannak olyan zuhanytálcák is, amelyek felülete olyan csúszásgátló réteggel van ellátva, melyet a gyártó gyakorlatilag mintaként applikált rá. És vannak olyan zuhanytálcák is, melyeknek az anyaga (az akril) van olyan ívesre, redőzöttre kialakítva, hogy az maga a minta.

Technológia

Gyártási technológia szempontjából is rengeteget fejlődtek a zuhanytálcák. Ma már a fix mérettel és formával rendelkező zuhanytálcák mellett vannak olyanok is, melyek méretre vághatók, formálhatók. Ráadásul akadnak olyanok, melyek mindössze 3 cm vastagok, mégis rendkívül erősek és ellenállóak. A technika fejlődésének köszönhető az is, hogy ma már úgy tudnak kő hatású zuhanytálcát készíteni, hogy a kő természetes szépségét tökéletesen visszaadják, viszont nem társul hozzá a kellemetlen “hideg érzés”. A másik nagyszerű újdonság, hogy vannak olyan zuhanytálca-típusok, melyek felülete úgy van kialakítva, és speciálisan kezelve, hogy azon nem tapadnak meg a szennyeződések! Tisztításuk pofon egyszerű, mert nincs gond a szappanlerakódással, olajos foltokkal, vagy a vízkővel!

Még egy kis plusz

És ha még mindez nem lenne elég, már vannak több-, illetve multifunkciós zuhanytálcák is! Ez azt jelenti, hogy a zuhanytálca kialakítása lehetővé teszi akár az ülőfürdőzést is! Sőt, ha ezt megtoldjuk egy zuhanypanellel és néhány fúvókával, akkor már kész is a minden igényt kielégítő zuhanyélmény, vagy akár a pezsgőfürdő. 🙂

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, ötletek, Zuhanytálcák | A közvetlen link.