Látványtervezés előnyei

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor meglátunk egy gyönyörű csempét, beleszeretünk, majd amikor nagyobb felületen felburkolva látjuk, ráébredünk: mégsem ez az igazi… És tovább folytatjuk a keresését.

Új fürdőszoba tervezésekor, vagy a meglévő felújításánál az egyik legnehezebb feladat: elképzelni, hogyan fest majd a csempe, padlólap felburkolva, hogyan illeszkedik a fürdőkád, vagy éppen a mosdó a helyiségbe. Számtalan egyéb kérdés vetődik még fel: befér-e a mosógép, van-e hely kettes mosdónak, elfér-e a bidé, hová kerülhet törölközőszárító, stb. Ennek elképzelése sokaknak problémát okoz. Erre nyújt megoldást a 3D-s látványtervezés.

látványtervezésA tervező programok számtalan variálási lehetőséget biztosítanak. A csempe és a padlólap színének-, valamint a bordűr vagy díszcsík kiválasztásával máris hatalmas lépést tettünk a tökéletes fürdőszoba létrehozása felé. Nem kell attól tartanunk, hogy egymáshoz nem passzoló színeket, mintákat választottunk, vagy hogy felburkolva mást mutat majd a csempe, mint amit mi elképzeltünk. Ezután jöhet a kád és/vagy a zuhany. Itt sincs egyszerű dolgunk, hiszen elképesztően nagy kínálatból kell kiválasztanunk a számunkra megfelelőt. Fontos kérdés a forma meghatározása, legyen szó akár kádról, akár zuhanyról. A 3D-s látványtervezés során saját szemünkkel láthatjuk, mi illik a fürdőnkbe, és, ami nagyon fontos, mi fér be. Egy kisebb fürdőt “agyon nyomhatunk” egy rossz helyre beépített hatalmas sarokkáddal, de egy nagy helyiségben rosszul elhelyezett szabadon álló kád is mutathat ”felemásan”. Nagyon fontos tehát a tárgyak optimális elhelyezése. Igaz ez a mosdóra, vagy a mosógépre, esetleg az ebben a helyiségben elhelyezett wc-re, bidére is.

látványtervezésCélszerű a látványtervezés előtt helyszíni felmérést kérni, hiszen így már a rendelkezésünkre álló helyiség pontos méreteinek tudatában kezdhetjük meg a tervezést. Ez, a kis méretű fürdőknél szinte elengedhetetlen, de a nagyobb helyiségeknél is rendkívül hasznos.
Ha sok hely áll rendelkezésünkre, nagyobb szabadságot élvezünk már a tervezéskor is. Bátran variálhatunk, mi hova kerüljön. A 3D-s látványtervezés segít megtalálni a berendezési tárgyak, beépített szaniter termékek legideálisabb helyét. Sőt, a színek, formák kiválasztásában is hatalmas segítség. Így elkerülhetjük a túlzsúfolást, a berendezés aránytalan elosztását, vagy éppen az egymáshoz nem passzoló színek, formák alkalmazását.
Kisebb méretű fürdőknél csodát alkothatunk a pontos tervezéssel! A tervező program, mm-re kiszámolja és megmutatja nekünk, hogyan néz majd ki az általunk megálmodott fürdőszoba.

S, ha még mindez nem lenne elég érv, íme még egy: a terv elkészültekor minden irányból virtuálisan “bejárható” lesz a helyiség. Gyakorlatilag, mintha a saját, majdan megvalósuló fürdőszobánkban lennénk! 🙂

látványtervezés

A bejegyzés kategóriája: Szolgáltatások
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.