Dekorcsempék

Impronta, Quarzo, Diamante Mosaico, Batik

Rengeteg jó ötlet és ügyes “trükk” segíthet nekünk a fürdőszoba szebbé, modernebbé, hangulatosabbá varázsolásában. Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb a dekorcsempék alkalmazása. A legegyszerűbb burkolatot is könnyedén feldobhatjuk a segítségükkel. Legyen egyszínű, vagy mintás, kicsi vagy óriási a csempénk egészen biztosak lehetünk benne, hogy találunk olyan dekorcsempét, mely illik hozzá, színben harmonizál vele, vagy épp gyönyörűen kiegészíti. A dekorcsempe kínálat óriási! A gyártók mindenre gondolnak: szinte nincs olyan, minőségi burkolóanyagot gyártó cég, mely ne készítene az alap csempéihez dekorcsempéket. Sőt, a legtöbb gyártó igen széles dekorcsempe kínálatot vonultat fel.

Sok szempont szerint válogathatunk a dekorcsempék közül. Előnyben részesíthetjük az egészen kicsi mozaikokat, vagy gondolkodhatunk az óriási dekorcsempékben. Választhatunk egyszerűt, vagy épp rusztikusat, mintásat, vagy egyszínűt, matt felületűt, vagy akár aranyosan csillogót.

Apró mozaikoktól az óriás lapokig

A dekorcsempék nemcsak színre, formára és mintára lehetnek rengetegfélék, de méretük is változó. Vannak egészen kicsi mozaikok, melyek rendkívül jól variálhatók, sőt, akár különböző minták, motívumok is készíthetők belőlük. Ezek nagy előnye (a variálhatóság mellett), hogy gyakorlatilag bármilyen bonyolult felület (pl.: körív) könnyedén burkolható velük. Vannak egészen keskeny, hosszúkás dekorcsempék, melyek felburkolva gyakorlatilag egy csíkot képeznek. Remekül alkalmazhatók különböző színű, mintájú csempék elválasztásához, vagy például a burkolt és festett falrészek találkozásánál. De nagyon jól mutatnak akár a mosdó, fürdőkád vagy a tusoló körül is. Vannak olyan dekorcsempék, melyek téglalap alakúak, és vannak olyanok, melyek mérete megegyezik az alapcsempe méretével. Ezek rendszerint mintásak, melyek vagy önállóan vagy akár egy összefüggő motívum részeként használhatók. És végül vannak hatalmas dekorcsempék, melyek akár önmagukban, akár egy alapcsempe kiegészítőjeként is megállják a helyüket. Általában véve igaz a mai csempe divatra, hogy teljes szabadságot ad nekünk. Gyakran előfordul, hogy azzal változtatnak egyedivé egy fürdőszobát, hogy egy bizonyos falrészt, vagy akár egy egész falfelületet teljes egészében dekorcsempével burkolnak.

Matt felületűtől az aranyosan csillogóig

Nemcsak méretek tekintetében dúskálhatunk a dekorcsempék között, hanem a felületüket tekintve is bőséges a választék. Vannak matt és fényes felületű dekorcsempék, vannak olyanok, melyeket az anyagba mart minta tesz különlegesség, és vannak dombormintásak is. Emellett meg kell említenünk, hogy extravagáns arany, ezüst és bronz színű dekorcsempék is vannak, melyek hamisítatlan ragyogásukkal hűen visszaadják a vakító fémes csillogást.

Egyszerűtől a legmodernebb 3D-s dekorcsempéig

A legegyszerűbb egyszínű, vagy épp minimális mintával rendelkező dekorcsempék még ma is kelendőek, éppen ezért hatalmas a kínálat ezekből is. Azonban egyre többen keresnek valami rendkívülit, exkluzívabbat is. Épp ezért egyre nagyobb a kínálat a prémium minőségű dekorcsempékből is. Ezek között találunk például dombormintás óriáslapokat, melyek szabályos- (például: szögletes, kerek), vagy non-figuratív mintájúak. Vannak olyan 3D-s technológiával készült dekorcsempék, melyek egészen különleges látványukkal már messziről vonzzák a tekintetet. És ha mindehhez hozzávesszük még az egyre különlegesebb és egyre sokszínűbb mintákat, motívumokat, melyek felbukkannak a dekorcsempéken, akkor láthatjuk csak igazán, hogy milyen nehéz is kiválasztani a legmegfelelőbbet! 🙂

Kategória: Burkolat, Dekorcsempék, Füdrőszoba design | A közvetlen link.