Dupla mosdók

A dupla mosdó nem luxus! Ha egy fürdőnk van és azt rajtunk kívül más is használja, akkor a dupla mosdó egyszerűen nélkülözhetetlen! 🙂 Gondoljunk csak egy sietős reggelre, amikor a család minden tagjának a legfőbb célja, hogy mielőbb elvégezze a “reggeli rutint”: arctisztítás, fogmosás, fésülködés. Hatalmas segítség ilyenkor, ha dupla mosdó áll a rendelkezésünkre! Ráadásul a gyártók jóvoltából ez már kis fürdőszobákban is megvalósítható, hiszen vannak olyan mosdók, melyek mérete, kialakítása lehetővé teszi, hogy akár kifejezetten kicsi fürdőszobákban is elférjen belőlük kettő. De nézzük csak sorban, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk, ha dupla mosdót szeretnénk.

Dupla mosdók

Vannak azok a dupla mosdók, melyek eleve duplának készültek, tehát egy nagy “keret” két mosdót foglal magába. Ezek többnyire beépíthetők, vagy bútorra építhetők. Nagy előnyük ezeknek a dupla mosdóknak, hogy mivel az egész mosdó egyben van, kisebb a sérülés esélye. Nincsenek illesztések, amelyek sérülékenyebbé tehetnék. A másik érv, ami emellett a típus mellett szól, hogy többnyire nagyobb pakolható felületük van, ami kifejezetten jól jöhet. Ugyanakkor ezek a dupla mosdók rendszerint nagyobb helyet foglalnak.

Nagy mosdó két csappal

Helytakarékosabb megoldást jelentenek azok a nagyobb típusú mosdók, melyek (méretükből adódóan) lehetővé teszik, hogy két csaptelepet is fel lehessen szerelni hozzájuk. Az ilyen, nagyobb méretű kettes mosdóknál is kényelmesen elfér egyszerre két ember anélkül, hogy zavarnák egymást a készülődésben. Háziasszony szemmel tekintve a nagy méretű kettes mosdó a legpraktikusabb megoldás, hiszen, gyakorlatilag csak egy mosdót kell tisztán tartani. 😉

Két különálló mosdó

Két külön mosdó egymás mellé tervezésénél szinte “aranyszabály”, hogy egyformának kell a két mosdónak lennie. Ennek tulajdonképpen csak esztétikailag van jelentősége, hiszen két különböző méretű, stílusú mosdó furcsán mutatna egymás mellett. A külön mosdók hatalmas előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen egyszerű, szimpla mosdót választhatunk. Tehát, hatalmas választék áll rendelkezésünkre. Vannak azonban olyan mosdók, melyek eleve úgy készültek, hogy alkalmasak legyenek a dupla mosdóvá alakításra. Két szimpla mosdó egymás mellé építésekor nagyon figyelni kell arra, hogy ha a mosdók (vagy a szekrények, amelyekre a mosdókat helyeztük) érintkeznek egymással, akkor ne folyhasson be a víz az éleknél.

Válasszuk akár a dupla mosdót, akár a nagyobb típusú mosdót két csapteleppel, vagy a két külön mosdós megoldást, biztosak lehetünk abban, hogy nem bánjuk meg! Nagy segítség lesz a gyors, kényelmes reggeli készülődéskor!

Kategória: Bóna Fürdőszoba Áruház, Füdrőszoba design, Fürdőszobai szaniterek, Mosdók, ötletek | A közvetlen link.