Még hogy a szürke unalmas?!?

HDC, Alejandria

Sokan óvatosan viszonyulnak a szürke színhez, vagy egyenesen elkerülik az alkalmazását, ha lakberendezésről- bútorról, falszínről, burkolatról, esetleg kiegészítőkről- van szó. Pedig a szürke mutatós és elegáns. A szürke mindenhez jól megy. A szürke kiválóan variálható. Ne féljetek a szürkétől! 🙂 Íme, néhány ok, amiért szeretettel ajánljuk a szürkét:

1. A szürke minden színhez passzol!

HDC, Micro-Orion

Ha a szürkét választjuk egy helyiség alapszínéül nem kell attól tartanunk, hogy bajban leszünk a kiegészítőkkel, hiszen a szürke valamennyi színnel harmonizál! Nem nyomja el a többi színt, épp ellenkezőleg: kiemeli az intenzívebb színek szépségét. A szürke egyik nagy előnye, hogy passzol még az aranyozott, ezüstözött, bronzos, erősen csillogó, ragyogó felületekkel, kiegészítőkkel is. Arra azonban vigyázni kell, hogy ha a szürke alapszínt szeretnénk megtartani a fürdőszobánk uralkodó színének, akkor nem nyomjuk el rengeteg színes kiegészítővel (fürdőszobaszőnyeg, zuhanyfüggöny, bútor, stb.). Ebben az esetben válasszunk inkább pasztell színeket, vagy vessük be a nagyágyút: a szürke más-más árnyalatait!

2. Millió árnyalata van!

Kevés olyan szín van, amelyet, ha saját árnyalataival kombinálunk az eredmény nem lesz “túl sok”. A szürke viszont ilyen! Elképesztően sok árnyalata létezik és egymással variálva, nem elnyomják egymást, hanem kiemelik, hangsúlyozzák. Az eredmény pedig nemcsak harmonikus, hanem elegáns, és igazán egyedi is lesz!

HDC, Oversize

3. Nem nyomja el a kiegészítőket

Polish, Montagne

Sokan esnek abba a hibába, hogy a fürdőszoba tervezésekor először csak a burkolatra gondolnak. Kiválasztanak egy gyönyörű, erős, intenzív színű, mutatós burkolólapot és hozzá illő padlólapot, majd felburkolás után rájönnek, hogy a fürdőszoba “tele van”! Nem fizikailag, hanem “látszatra”. Ezzel gyakorlatilag megpecsételik a bútorok, kiegészítők sorsát, hiszen, ha nem akarják elrontani az egyébként gyönyörű fürdőszoba összhatását, csak semleges, “ártalmatlan”, épp ezért nem is túl mutatós bútorokat, kiegészítőket választhatnak. (Persze, még ekkor sincs minden veszve, hiszen trükközhetünk a formákkal, anyagokkal is… ;-)) Ha a szürkét választjuk egy helyiség alapszínének, biztosak lehetünk benne, hogy a bútorok, kiegészítők kiválasztásánál is bátran szabadjára engedhetjük fantáziánkat! A szürke alapszín “elbírja” a legcsillogóbb, legextravagánsabb, vagy épp legegyszerűbb kiegészítőket is.

4. A szürke mindenféle szaniterhez illik

Hatria

Bár, manapság már gyakorlatilag minden színben kaphatók szaniterek, azért az uralkodó szín továbbra is a fehér. A fehér szaniter termékek kiválóan illeszkednek a szürke burkolathoz. A szürke kiemeli a fehér vakító, tiszta szépségét, elegánssá varázsolva a fürdőt. Ám a szürke még ennél is többet tud: gyakorlatilag akármilyen színű szanitert választhatunk hozzá, hiszen valamennyivel harmonizál! Ha pedig szürke mosdót, fürdőkádat vagy WC-t szeretnénk, akkor is nyugodtak lehetünk, hiszen bőven találhatunk a gyártók kínálatában szürke szaniter termékeket.

5. A szürke nyugtató szín

Sokak számára fontos, hogy lakásuk nem csak szép és modern legyen, hanem otthonos és kényelmes is. Ebben is partnerünk lehet a szürke szín. A szürke a maga ártalmatlan “semlegességével” meghagyja nekünk a lehetőséget, hogy eldöntsük: feldobjuk színes, csillogó, impulzív kiegészítőkkel, vagy épp meghagyjuk önnön nyugodt szépségében pompázni, visszafogott, decens, mértéktartó kiegészítőkkel. A szürke szín nem bántja a szemünket, épp ellenkezőleg: nyugtatólag hat rá, így idegrendszerünket is nyugtatja.

HDC, Hudson

6. Elegáns, kortalan, örök

A szürke különböző árnyalatainak variálásával elképesztően mutatós, harmonikus, design-os és elegáns belső teret hozhatunk létre, mely megunhatatlan! A szürke mindig divatos volt, és az is marad, hiszen rengeteg lehetőség rejlik benne! Bátran fedezzétek fel, ismerjétek meg és használjátok a szürkét! 🙂

Kategória: Füdrőszoba design | A közvetlen link.