Zuhanykabinok

Nagy feladatra vállalkozunk: megkíséreljük bemutatni Nektek valamennyi létező zuhanykabin típust! Nem lesz egyszerű, hiszen, rengetegféle zuhanykabin és egyéb zuhanymegoldás létezik! Kicsit úgy vagyunk a zuhanykabinokkal, mint Gombóc Artúr a csokival: szeretjük a szögletes, íves, U-alakú, szögletes aszimmetrikus, íves aszimmetrikus, három oldalú és walk-in zuhanykabinokat. 🙂

Impronta_Claire_Baleine

Impronta Claire Baleine

Egyszerű, vagy modern?

Ravak_SmartLine

Ravak SmartLine

Talán a legelső kérdés, amit tisztáznunk kell magunkban, hogy a hagyományosabb, szögletes formát, vagy íves zuhanykabint szeretnénk. Célszerű figyelembe venni a rendelkezésünkre álló helyiség méretét, adottságait a tervezésnél. Egy kisebb fürdőszobában az íves zuhanykabinnal helyet spórolhatunk. Ráadásul már az íves zuhanykabinok között is van aszimmetrikus, melynek egyik oldala hosszabbra nyújtott, ezáltal nagyobb hely van áll rendelkezésünkre. Az egyszerű, szögletes formát inkább abban az esetben ajánljuk, ha a zuhanykabin a fürdőszoba egy kevésbé látható pontján helyezkedik el, vagy, ha a fürdőnknek van egy meghatározó eleme (csempe, tükör, mosdó, kád, stb.), melyről nem szeretnénk a figyelmet elvonni.

 

Szögletes- és walk-in zuhanykabinok

Samo_open

Samo Open

Ha már eldöntöttük, hogy szögletes zuhanykabint választunk, még akkor sincs egyszerű dolgunk, hiszen a szögletesek között éppúgy vannak modern kivitelű, figyelemfelkeltő darabok, mint klasszikus típusok. Sőt, a szögletes zuhanykabinoknak is létezik aszimmetrikus változata, és vannak egészen széles, négyzet alapúak is. És akkor még nem beszéltünk a manapság oly népszerű, úgynevezett walk-in zuhanykabinokról. A walk-in, azaz “besétálós” zuhanykabinok tulajdonképpen nem is nevezhetők “kabinoknak” a szó szoros értelmében véve, hiszen vannak közöttük olyan típusok is, melyek csupán egy üveg fallal választják el a tusolót a helyiségtől, sőt, vannak egészen nyitottak is. Nagy előnyük, hogy gyakorlatilag akadálymentesen lehet a tusolóból ki- és be lépni. Fontos lehet ez, ha kisgyermek, vagy idős ember is használja. Emellett nagy előnye a walk-in zuhanykabinoknak, hogy nincsenek gyorsan kopó, elhasználódó alkatrészei. Népszerűségük talán épp az egyszerűségükben rejlik.

 

Radaway_almatea-p-gold

Radaway Almatea P Gold

Háromoldalú- és U-formájú zuhanykabinok

A háromoldalú, vagy U-alakú zuhanykabinok remek megoldást jelenthetnek, ha a meglévő fürdőszobában nincs olyan sarok, vagy szabadon álló fal rész, ahová egyszerűen beépíthető lenne egy zuhanykabin. Ezen típusok beépítéséhez gyakorlatilag mindössze egyetlen fix falfelület szükséges. Persze, nem csak kényszerűségből választhatjuk ezeket a zuhanykabinokat, hanem akkor is, ha a tusolót a fürdőszoba központi részén szeretnénk elhelyezni, akár műszaki, kivitelezési, akár kényelmi, vagy esztétikai okokból.

 

Kolpa_Sole

Kolpa Sole

Kádparaván

Sokan választják ma ezt a megoldást, és ez érthető is, hiszen rendkívül praktikus! A kádparaván gyakorlatilag egy, a fürdőkádhoz rögzített zuhanyfülke. A kádparaván sokkal egyszerűbb, kényelmesebb tusolási lehetőséget biztosít, mint egy egyszerű, tussal felszerelt fürdőkád. Nem kell félnünk attól, hogy egy óvatlan mozdulattal lefröcsköljük az egész fürdőszobát. Különösképp nagy segítség lehet a kádparaván, ha a háztartásban élők között van olyan, aki tusolni, és olyan is, aki fürdeni szeret inkább, viszont nincs elég hely a fürdőben külön kádnak és zuhanykabinnak. A kádparaván megoldja a problémát, kompromisszumot teremt, és senkinek sem kell lemondania kedvenc tisztálkodási formájáról. 🙂

 

Egyedi megoldások

Ha valaki nem találta volna meg az eddig felsoroltak között a számára legideálisabb zuhanykabint, nem kell elkeserednie! Egyre több gyártó kínál teljesen egyedi megoldásokat, figyelembe véve a vevő igényeit, a fürdőszoba adottságait, méreteit, az anyagi lehetőségeket és a beépíthetőséget. Bátran merjünk tervezni, álmodni!

Samo_cee_art

Samo Cee Art

Többször javasoltuk már, most is megismételjük: éljetek a 3D-s tervezés lehetőségével. Sok kérdésre választ adhat, sok döntést segíthet meghozni, hogy a végeredmény: a kész fürdőszoba, praktikus, kényelmes, szép legyen és örömöt okozzon Nektek!

A bejegyzés kategóriája: Zuhanykabinok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.